Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Živi zid najveći gubitnik, HDZ i SDP minimalno gube potporu

Maras i Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
07.04.2019.
u 19:04

Što se popularnosti političara tiče, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je najčešći izbor za najpozitivniju političku osobu u zemlji s rezultatom od 15,7 posto

Da su parlamentarni izbori provedeni početkom travnja (i da je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), HDZ bi i ovaj mjesec bio relativni izborni pobjednik (28 posto ispitanika bira upravo njih prema 28,1 posto iz ožujka), pokazalo je tako istraživanje provedeno u okviru projekta CRO Demoskop koji provodi agencija Promocija plus za RTL televiziju.

Prema istraživanju, SDP se zadržao na sličnoj razini podrške iz prošlomjesečnog mjerenja (sada 16,9 posto prema 17,0 posto iz ožujka), dok je najveći gubitnik u izbornoj podršci Živi zid koji se zadržao na trećem mjestu sada s rezultatom od 8,5 posto (prema 10,4 posto iz ožujka). Ovo je treći uzastopni međumjesečni pad Živog zida, kojemu su pojave dviju novih stranaka nagrizle izbornu podršku (5,2 postotnih bodova u tri mjeseca). Ova stranka bilježi pad i na međugodišnjoj razini i to 2,7 postotnihbodova.

Most je zadržao istu razinu izborne podrške kakvu je imao i u ožujku (6,8 posto). Što se popularnosti političara tiče, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je najčešći izbor za najpozitivniju političku osobu u zemlji s rezultatom od 15,7 posto, premijer Andrej Plenković je na drugom mjestu s 10,3 posto izbora, a na trećem mjestu Dalija Orešković s 3,6 posto.

Četvrto mjesto pripalo je Zoranu Milanoviću s 3,4 posto, a Ivan Sinčić je peti s 3,2 posto glasova. Među deset najpozitivnijih domaćih političara još su Anka Mrak Taritaš (3,0 posto), Mislav Kolakušić (2,9 posto), Božo Petrov (2,3 posto), Ivan Pernar (2,1 posto), te Krešo Beljak i Miro Bulj (po 2,0 posto). Na listi negativnih je također Plenković s izborom od 22,3 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posjeta bosanskih Hrvata: Hrvati su najstariji konstitutivni narod u BiH

Komentara 79

PA
pax5
19:42 07.04.2019.

Samo Bruna i desno od hdz!!!!

KO
kompakt
19:23 07.04.2019.

NHR naš izbor, a ne njihov.

NE
NeovisnaHrvatska
22:40 07.04.2019.

Nezavisni za nezavisnu Hrvatsku.Ne za građane a da za Ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije