Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Brlenić

Živi zid: Bivšem Varteksovcu zbog ovrhe kuće žele oduzeti djecu

Zoran Brlenić Zoki
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
04.12.2014.
u 13:01

Brleniću su ovršitelji na posjed u Knegincu kod Varaždina došli 29. srpnja, no pred aktivistima su se povukli i odgodili deložaciju

Zoran Brlenić iz Varaždina (bivši nogometaš Varteksa) upravo nam je javio da su mu iz Centra za socijalnu skrb u Varaždinu prijetili oduzimanjem djece ako mirno ne preda svoj dom banci. Imamo zapisnik s tog razgovora i objavit ćemo imena osoba koje su mu prijetile. Ovom prilikom javno pitamo banku koliko nisko može pasti kako bi provela svoj naum. Sama deložacija zakazana je za 13. siječnja – objavila je na svojoj Facebook-stranici udruga Živi zid Varaždinske županije, na čijoj profilnoj slici je Ivan Sinčić, predsjednički kandidat Živoga zida.  

Podsjetimo, Brleniću su ovršitelji na posjed u Knegincu kod Varaždina došli 29. srpnja, no pred aktivistima su se povukli i odgodili deložaciju. Brlenić je objasnio da je 2004. godine uzeo kredit za obiteljsku tvrtku Kneginju, tj. za trgovinu mješovitom robom, ali je u međuvremenu supruga oboljela od raka štitnjače, a on dobio otkaz kao trener u NK Varteksu te su se našli u velikim životnim problemima.  

Zoran Brlenić danas se nije javio na telefonski poziv Večernjeg lista, no zato se javio Siniša Česi, ravnatelj varaždinskog Centra za socijalnu skrb.  

Nije riječ o oduzimanju djece. Sud nam je, kako je to praksa, poslao obavijest da se provodi ovrha nad nekretninom u kojoj ima maloljetne djece. Kao ustanova kojoj je dužnost brinuti o njima, mi smo im stoga ponudili pomoć, ne znam kako je to gospodin Brlenić shvatio. Nije bilo nikakve prijetnje oduzimanjem, pa to bi bila još i dodatna kazna ljudima u teškom položaju. Siromaštvo nikad nije temelj za oduzimanje djece. Jednostavno smo ponudili pomoć, asistenciju, za slučaj da ostanu bez krova nad glavom – kaže Česi, a svoje stajalište poslala je i banka. 

– Banka nema nikakva saznanja o prijetnjama Centra za socijalnu skrb te izražava duboko žaljenje ako su točni navodi g. Brlenića o namjeri Centra za socijalnu skrb da mu oduzme djecu u slučaju deložacije. U cilju da se jasno iskažu namjere i dosadašnje postupanje Banke u cilju pronalaska mirnog rješenja, banka je uputila dopis g. Brleniću 21.studenog 2014. godine, čiji preslik vam možemo dostaviti jedino uz izričitu prethodnu pisanu suglasnost g. Zorana Brlenića. Želimo naglasiti kako smo u posljednje tri godine, otkad smo vlasnici predmetne nekretnine, pokušali u više navrata na zajedničkim sastancima (zadnji održani sastanci bili su 30. rujna i 21. listopada 2014. godine) mirnim putem riješiti postojeći problem vezano za preuzetu nekretninu i preostali dug po kreditu, dok je g. Brlenić nebrojeno puta obećao da će otkupiti predmetnu nekretninu i podmiriti ostatak dugovanja, ali od dana kada je nekretnina dosuđena Banci pa do današnjeg dana nije izvršeno nikakvo plaćanje niti je postojala želja g. Brlenića da se problem riješi mirnim putem. G. Brlenić se nalazi u protuzakonitom i nedopuštenom posjedu nekretnine već dugo, ali nije nikad ponudio garanciju za otkup nekretnine i za podmirenje preostalog duga po kreditu te je posljednji prijedlog dužnika od 12. studenog 2014. bio posve nejasan i neadekvatan tako da banka nije imala druge opcije nego ne prihvatiti ga – kažu u Banci Kovanica.

>> Nogometaš Zoran Brlenić: 'Ostao sam bez posla, a supruga ima rak'

Komentara 4

LL
lllljjjjjjjjjjgzg
14:27 04.12.2014.

Samo govna oduzimaju dijecu.

ZG
zgblabla
14:02 04.12.2014.

Kako mi je užasno ovakve stvari čitati.Uopče ne vidim izlaz iz tog Hrvatskog mraka i toga što se događa našim sugrađanima.

L0
luena 01
15:29 04.12.2014.

Umjesto da se omoguci ljudima radit tjeraju ih iz domova...nehumano nemoralno a drzava gleda,banke su jedne od onih najgore sto postoji tko se njima obrati i uzme od njih obrao je bostan kad tad... Nikad kredit u Hrvatskoj pa makarr i gladna bila ali moje dobit nece jer je moje a ne njihovo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije