Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPUŠTENI SEBI
Povratak na članak

Žive u sobicama: Stradali u potresu, još uvijek bez rješenja o statusu, i zastrašivani?

Petero stradalnika od njih ukupno 188 koliko ih je smješteno u hostelu došlo je pred nadležno Ministarstvo, ali nitko ih nije primio.

Komentari 16

ST
stefj
01:27 24.09.2020.

Ništa se nije promijenilo i dalje je komunizam ovdje. OK ako su ljudi socijalni slučajevi, ali kako može biti socijalni slučaj i imati stan u vlasništvu u centru grada... To je nešto što postoji samo u Hrvatskoj i još traže da im država sve sredi...

VL
Avatar marsijaneri
marsijaneri
23:20 23.09.2020.

Sramota nad sramotama! u Drugim državama su pola godine poslije potresa smješteni još uvijek pod šatorima. Ne u "nekakvim sobicama"!

VL
BL
bluescreen
05:29 24.09.2020.

Jeste plaali pričuvu? jeste osigurali stan?

VL
ZG
zgzg1234
23:09 23.09.2020.

Nevjerojatna je bahatost ljudi. U redu ako ste u teskoj financijskoj situaciji pa trazite pomoc, ali da vi nesto bahato trazite od drzave kao da vam pripada? Nitko vam nije nista duzan, imate svoj vlasnistvo koje je stradalo, sad se morate snaci. Ako netko pomogne, odlicno, ako ne, vas problem.

VL
DU
Deleted user
07:09 24.09.2020.

Koliko ratnih szradal ika godina.a bilo u batskama. Ovi potresom pigođeni izvoljevaju (neki) ne žele djecu u lokalne škole nego se voze u centar. Gratis stanivanje,3 obroka, grstis obnova stanova u koje nidu ulužiči kune godinama i još se bune???? Zastrašivani???? Apale su žene predstavnicu grafa Zagreba. Fali im šetnja po špici i dolac,jadno

VL
Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
00:07 24.09.2020.

Naša Lijepa imala je neugodno iskustvo kad je prognanike zbrinula u hotele. Zna se na što su ti hoteli sličili kad su "prognanici" iselili. I ovo mi sliči na isto. Svatko je barem tako se veli dužan skrbiti o sebi i svojoj imovini, pa bio to i stan u najmu, ako ti je to krov nad glavom. Neki su vrlo lako došli do krova, a sad evo i potresa koji nitko nije naručio niti mu se nadao i sad je država, pardon grad, krava muzara. Ljude terba zbrinuti, odnosno ponuditi im neki smještaj dok imovina ne postane funkcionalna ili da se riješe imovine ako ju ne mogu sanirati. Većina tih "beskućnika" bi za početak barem hotel sa nekoliko zvizdica, te hrana mukte itd. itd i da netko drugi bere brigu što će biti sa ugroženim pukom. Gospodo jes da nam je država socijalno osjetljiva. čak to i u Ustavu stoji, ali gospodo ako nemre drugačije onda postoji alternativa, udomljavanje i udomiteljska obitelj. Imovinu postojeću ostave gsn Bandiću (gradu) ili državi, a ovi će aktivirati socijalnu službu da se do kraja njihova života skrbi o ugroženom puku.

VL
Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
07:13 24.09.2020.

Lokalni izbori su tek u 5 mjesecu, malo se trebate strpiti.

VL
DA
darkokrei
23:09 23.09.2020.

Samo Bog preostaje Hrvatima....

VL
BL
bluescreen
05:27 24.09.2020.

Evo sad cemo skupiti novac da vam bude sve đabe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.