Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival jednominutnog filma

Žiri glavnu nagradu dodijelio tajvanskom, a publika engleskom filmu

HRvatski festival jedne minute
Foto: Dušan Mirković/ Pixsell
1/6
31.05.2014.
u 17:00

Da je požeška filmska minuta sve više privlačna filmašima iz cijeloga svijeta govori podatak da je na ovogodišnji festival kojeg organizira požeška Udruga GFR i Hrvatski filmski savez bilo prijavljeno 429 filmova iz 46 zemalja svijeta

Tajvanski film “Bowl” You Nia prema ocjeni stručnog žirija osvojio je Grand Prix 22. Hrvatskog festivala jednominutnog filma u Požegi. Zlatnu plaketu i nagradu publike osvojio je engleski film “Candy crime” Bena Jacobsona, srebrenu plaketu  brazilski animirani film “In frames”, a brončanu francuski animirani film “The evening cigarette”. Posebnu nagradu UNICA-e, krovne svjetske filmske organizacije koja se dodjeljuje za promicanje solidarnosti među narodima dobio je film “Namjera” Zorana Ćatića iz Bosne i Hercegovine.

Da je požeška filmska minuta sve više privlačna filmašima iz cijeloga svijeta govori podatak da je na ovogodišnji festival kojeg organizira požeška Udruga GFR i Hrvatski filmski savez  bilo prijavljeno 429 filmova iz 46 zemalja svijeta. Međunarodni ocjenjivački sud od pristiglih filmova izabrao je 60 najboljih koje je mogla pogledati i požeška publika u Gradskom kazalištu.

Zadovoljstvo nije krio ni Željko Balog, iz požeške GFR udruge, idejni začetnik ovog festivala i njegov direktor. Naime, samo jedne godine pristiglo je više filmova nego ove, ali nikada iz toliko zemalja kao na ovogodišnji festival.

-Festival raste iz godine u godinu i to je ono što nam je posebno drago –poručio je Balog.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije