Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova upozorenja

Zima ne posustaje: očekuju nas vrlo niske temperature, a evo koliko će snijega pasti sljedećih dana

snijeg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.01.2017.
u 20:54

U srijedu će biti vrlo hladno te promjenljivo oblačno. Uz više oblaka u Dalmaciji će mjestimice biti oborina, većinom susnježice i snijega, pa će lokalno nastati i tanji snježni pokrivač

Zima ne jenjava, pokazuju vremenske prognoze za dane pred nama. Meteoalarm je za sutra izdao narančasta upozorenja za većinu zemlje, a crveno upozorenje za dubrovačku regiju zbog vrlo niske temperature ujutro i navečer. U petak se očekuje i stvaranje novog snježnog pokrivača.

Kako navodi DHMZ, sutra će biti vrlo hladno te djelomice ili pretežno sunčano, a uz više oblaka navečer je slab snijeg moguć u istočnoj Slavoniji i Baranji. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -15 do -10 (lokalno moguće i niža), na moru između -7 i -2 °C. Najviša dnevna bit će od -8 do -3, a na moru između -3 i 2 °C.

U srijedu će biti vrlo hladno te promjenljivo oblačno. Uz više oblaka u Dalmaciji će mjestimice biti oborina, većinom susnježice i snijega, pa će lokalno nastati i tanji snježni pokrivač. 

Od četvrtka će biti toplije uz jače naoblačenje. Već navečer na sjevernom Jadranu bit će oborina, a u petak diljem zemlje, lokalno u gorju i na moru obilnije. 

U petak će, osobito u gorju, nastati i novi snježni pokrivač, a u nizinama sjeverne Hrvatske moguća je i ledena kiša. RTL-ov Nikola Vikić-Topić navodi kako će u petak u Lici i Gorskom kotaru nastati najdeblji pokrivač, između 20 i 40 cm. Manje se očekuje u nizinama kopna, između 5 i 10, a lokalno i do 15 centimetara, dok se pokoji centimetar očekuje i u unutrašnjosti Istre te na konavoskom području.

>> Val hladnoće u Europi: Od kraja prošlog tjedna umrlo je najmanje 48 osoba

Komentara 24

RO
Rocky15
21:21 09.01.2017.

juhu stiže zima

BJ
bjafra
21:32 09.01.2017.

Zimi zima u leti vam vruće

AD
adrad
22:12 09.01.2017.

Bem ti zimu! Jedva čekam proljeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije