Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURA STVARA PROBLEME

U Banovini zabilježeno čak -20 stupnjeva! Pogledajte temperature u ostatku zemlje

Zagreb: Hladno popodne u centru grada
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/14
23.01.2024.
u 10:39

Slab do umjeren jugozapadni vjetar okretat će na zapadni i sjeverozapadni, duž obale na buru i sjeverni vjetar koji će navečer u Dalmaciji mjestimice biti i jak. Najviša dnevna temperatura većinom između 6 i 10, a na Jadranu od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva.

Iako je još uvijek pretežno oblačno u većem dijelu zemlje, a na istoku i dijelu južnog Jadrana ponegdje ima i kiše, tijekom dana će oborine uglavnom prestati, a tmurni oblaci odmicat će na jugoistok. 

Ujutro i u dijelu prijepodnevna bit će prolazno oblačnije s mjestimičnom slabom oborinom, većinom kišom, u višim predjelima moguće i malo susnježice ili snijega. Još uvijek se kroz jutro u unutrašnjosti oborina lokalno može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Od sredine dana stabilnije i barem djelomice sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ-a) za utorak.

Slab do umjeren jugozapadni vjetar okretat će na zapadni i sjeverozapadni, duž obale na buru i sjeverni vjetar koji će navečer u Dalmaciji mjestimice biti i jak. Najviša dnevna temperatura većinom između 6 i 10, a na Jadranu od 9 do 13 Celzijevih stupnjeva. 

VEZANI ČLANCI 

Srijeda će posvuda biti suha, no još uvijek će biti promjenjive naoblake, a krajem dana na krajnjem istoku uglavnom može biti slabe kiše i u noći na četvrtak. No vrijeme će u drugom dijelu tjedna ipak biti toplije dok je još uvijek moguće da će u četvrtak u unutrašnjosti padati slaba kiša. Slabe kiše prolazno može biti i na prijelazu s petka na subotu, piše N1

Najhladnije će danas biti u Banovini gdje je najavljena minimalna temperatura -20 stupnjeva, prema podacima s mreže Pljusak.comU Zagrebu se očekuje prosječna temperatura 1°C, Karlovac -2°C, Sisak  2°C, Varaždin -1°C, Bjelovar 1°C, Osijek 2°C, Rijeka 8°C, Gospić 0°C, Zadar 6°C, Split 6°C, Dubrovnik 9°C. 

Za vikend nas očekuje stabilno i suho vrijeme, a prema trenutačnoj prognozi novog zahladnjenja nema još barem desetak dana. 

VIDEO Karlovac uz rijeku Koranu na hladnih -11 stupnjeva

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
12:03 23.01.2024.

Na Banovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije