Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI ŠOKIRANI Ubojicu poznaju dulje od 20 godina

Žila je odlučio - ubit ću Ivanu ili Ljerku!

06.02.2009.
u 14:49

Bila je negdje 1986. kada je Ivanina majka Ljerka Mintas-Hodak dovela na teniske terene “Mladost”, uz zagrebački Jarun, svoju četverogodišnju kćer. Da joj pokaže mjesto gdje tata Zvonimir svakodnevno igra tenis. Curici se svidjelo to mjesto, izdvojeno od gradske vreve, ti crvenkasti, prašni tereni gdje zagrebački “šmekeri” obožavaju igrati tenis.

Nogometaš, tenisač...
Na terenima važan je bio “plac majstor”, koji igračima dodjeljuje terene. Stalnim članovima bolje i bliže. Upoznala je Žilu. Malo tko je znao da se on zove Mladen Šlogar. Žila je bio dobar s djecom, igrao se, a kako su djeca odrastala, poučavao ih je i tenisu, posebice je volio igrati s curicama od 10, 11 godina.

– Bio je natprosječan nogometaš, šahist i tenisač – s boli se sada podsjeća ubojice otac Zvonimir. Kada je njega i Ljerku, deset minuta do 8 sati, nazvao ravnatelj policije Faber i pitao ih “jeste li još u kući, imamo ubojicu”, roditelji nisu očekivali takav šok jer su spoznali da su poznavali ubojicu. U prvi mah ime im nije ništa značilo, čudno im je zvučala priča da ih je M. Šlogar vrebao i odlučio ubiti kćer zbog osvete. Tek koji sat kasnije, kada je čuo nadimak Žila – Hodaku je puknulo pred očima.

– Pa to je Žila, svi su ga znali, igrao sam s njime i šah i pohvalio ga, a on mi je rekao: To sam naučio u JNA, tamo smo samo igrali šah – sjeća se Hodak. – No, iz JNA je to čudovište uzeo i pištolj i ubio mi kćer – kaže Hodak.

Nikako mu nije jasan motiv ubojice. Sjeća se da je, negdje ‘94., ‘95., Žila gubio posao i molio ga da intervenira kod Vlade Kobeščaka, tada ravnatelja RO Zagreb, čiji su bili tereni. No, dan-dva poslije, Hodak je vidio da je Kobeščak u austrijskom pritvoru, a na terene je došao novi šef. Kao i plac majstor, Hodakov prijatelj s nogometa Pavel Švarcz. Žila je nestao i Hodak ga nikada više nije sreo. – Ako je išta imao protiv mene, što mene nije ubio, ja sam se već naživio – zdvojan je otac.

Ivana naišla prva
Strašna priča ima i nastavak, roditelji su ostali zgranuti kada su im prenesena razmišljanja ubojice. – Žila je bio odlučio: ubit će ili Ivanu, ili Ljerku... Ivana je naišla prva. Šetao se po Zrinjevcu, Ivana se vraćala iz Komore, našla parking i krenula prema ulazu. – Ivana, ja sam, Žila, sjećaš li me se – začula je glas. Sjećala ga se, Žila joj se pridružio, ušao i na stubištu je ubio. 23 godine nakon njihova prvog susreta na Mladosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije