Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnik vojvođanskih Hrvata

Žigmanov hvali Vučića što rješava probleme Hrvata u Vojvodini

Foto: Igor Soban/PIXSELL
22.12.2018.
u 17:41

"Mi cijenimo da je predsjednik Aleksandar Vučić i više nego pouzdan partner kada je riječ o rješavanju problema hrvatske zajednice u Srbiji, na koje smo ukazali u veljači ove godine"

Čelnik vojvođanskih Hrvata Tomislav Žigmanov hvalio je srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvavši ga "pouzdanim partnerom" u rješavanju problema Hrvata u Srbiji, prenose u subotu hrvatski mediji u Vojvodini.

U tijeku je obnova Doma kulture i mosta u mjestu Monoštor, otvoren je Lektorat za hrvatski jezik u Novome Sadu, proširena je mreža škola na hrvatskom jeziku, traje postupak ustupanja rodne kuće bana Jelačića hrvatskoj zajednici u Petrovaradinu, naveo je Žigmanov tijekom obilaska radova na rekonstrukciji Doma kulture u Tavankutu.

>> Vučić i Dodik nakon sastanka održali konferenciju za medije

1/0

"Mi cijenimo da je predsjednik Aleksandar Vučić i više nego pouzdan partner kada je riječ o rješavanju problema hrvatske zajednice u Srbiji, na koje smo ukazali u veljači ove godine“, izjavio je za program na hrvatskom jeziku Radio televizije Vojvodine republički zastupnik i predsjednik DSHV-a.

Postali smo objekti pozitivnih politika usmjerenih prema rješavanju naših potreba, istaknuo je Žigmanov, dodajući kako će to pridonijeti relaksaciji ukupnih hrvatsko-srpskih odnosa.

"Na poboljšanje položaja Hrvata u Srbiji službeni Zagreb će, uvjeren sam, gledati blagonaklono“, ocijenio je.

Gradonačelnik Subotice i dužnosnik vladajuće Srpske napredne stranke Bogdan Laban izjavio je kako je za rekonstrukciju Doma kulture u Tavankutu izdvojeno oko 40.000 eura, uz potporu republičkih i pokrajinskih tijela vlasti.

"Mi vodimo računa o svim našim nacionalnim manjinama, pa i s hrvatskom zajednicom imamo odlične odnose. Vodimo računa o njihovim potrebama i tako će biti i u budućnosti“, rekao Laban.

Tijekom posjeta Tavankutu Laban i Žigmanov susreli su se s vodstvom mjesne zajednice i aktivistima sela i razgovarali o rješavanju lokalnih infrastrukturnih problema.

Tavankut je u lipnju 2016. bilo mjesto susreta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Na zahtjev mjesnih Hrvata asfaltirane su dvije ulice i poslije dvije godine obnavlja se Dom kulture, a radi se i na komunalnoj infrastrukturi – vodu, plinu i struji.

>> Pogledajte video i saznajte što o Pupovcu kažu ljudi iz njegova rodnog sela

Komentara 5

NO
nogogaz
11:32 26.12.2018.

Opet se hrvati prodali ili " domoljubi" opet nista ne kapiraju?

Avatar Dančo
Dančo
08:20 23.12.2018.

hvali i naša pupovka plenkija iz prvih redova

BH
Bunjevac=Hrvat
19:02 22.12.2018.

Eto šta ti je politika.Ali,ajd,ako se iz toga mogu izvući makar kakvi benefiti nek ide dok ide.Kad gađenje postane nepodnošljivo stvari će tresnuti na tvrdu podlogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije