Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugroženi

Zidovi nam pucaju od kamiona, neki se žele iseliti iz Gospodarske

\'27.12.2010., Gospodarska ulica, Varazdin, Stanovnici Gospodarske ulice zale se na gust promet i buku koju stvaraju kamioni Photo: Marko Jurinec/PIXSELL\'
Foto: \'Marko Jurinec/PIXSELL\'
1/3
29.12.2010.
u 09:00

Rotor ili uspornici su "luk i voda", tvrdi gradonačelnik i dodaje da je jedino rješenje produženje ulice prema zoni Jalkovec i jugozapadnoj obilaznici Varaždina

– Zidovi nam čak pucaju na kući! Užas jedan! Čitavu godinu spavamo sa zatvorenim prozorom. Sjure se s nadvožnjaka i nitko ne uspori iako je ograničenje na 40. Susjeda kaže da će prodati kuću i odseliti se. Ovuda stalno voze kamioni u Koku, Kalnik, Biodar te je dobar dio prometa za Poduzetničku zonu Jalkovec. Tražili smo ležeće policajce prije nekoliko godina, ali ništa od toga – žali se Nevenka Kobal, stanarka Gospodarske ulice u Varaždinu.

Njezin susjed Stjepan Pomper dodaje da je nemoguće živjeti u toj ulici. Promet je dan i noć.

Na problem građana Gospodarske ulice upozoravaju i gradski vijećnici.

– Na križanju sa Zagrebačkom, kod nadvožnjaka, trebalo bi napraviti kružni tok. Osim u tvornice ovuda svi idu i na groblje u Biškupcu te na sajam – rekao je vijećnik Ilija Ivezić.

Probiti "kroz" kuću

– Treba riješiti i problem s onima koji ne daju živicu za nogostup u Mažuranićevoj, kojom i iz Gospodarske djeca idu u školu. Grad i županija stalno prebacuju lopticu jedno drugome – dodala je vijećnica Josipa Šipek, koja je također upozorila da mnogo kamiona dolazi s nadvožnjaka.

Gradonačelnik Ivan Čehok pak im je odvratio da su i rotor i uspornici "luk i voda".

– Treba probiti izlaz iz Gospodarske, preko zone Jalkovec, do jugozapadne obilaznice Varaždina. To je jedino pravo rješenje. Kamionski promet tada bi se i iz tih tvornica i iz zone Jalkovec usmjerio na obilaznicu. Otkupili smo jednu kuću kod groblja kako bi se produžila Gospodarska. Ali županija treba probiti cestu. A na križanju Gospodarske i Zagrebačke možemo predložiti rotor, no Županijska uprava za ceste mora se s time složiti – kaže Čehok. No mještani su sumnjičavi u vezi s produžetkom Gospodarske ulice.

Moći će još brže voziti?

– Ako to naprave, tek će se onda svi sjatiti u našu ulicu, koja će sve lijepo povezivati – zabrinuta je Nevenka Kobal.

– Opet bude sve isto, samo će kamioni projuriti još većom brzinom. Možda bi najbolje bilo da samo te tvornice preko zone Jalkovec spoje s obilaznicom, bez probijanja Gospodarske – kaže Stjepan Pomper.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije