Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin iz mržnje

"Zgrabio sam ga kad me primio za ruku i rekao da sam zgodan"

\'31.01.2011., Zagreb - Sudjenje braci Marku i Miroslavu Saricu za napad na gay branitelja. Photo Tomislav Miletic/PIXSELL\'
Tomislav Miletić/Pixsell
31.01.2011.
u 20:00

Marko Šarić (21) odlučio je tek sada reći pravu istinu o napadu na branitelja i homoseksualca Gorana Hadžića jer se, tvrdi, pred istražnim sucem prepao...

– Svjetla u klubu Denis bila su pogašena, vidjelo se samo svjetlo hladnjaka. Odjednom se pojavio čovjek u crvenim boksericama. Nisam mu vidio lice, samo mi je pred očima lebdjela slika crvenih gaća. Rekao sam bratu da je najbolje da idemo. Kasnije, kod Hatzove, vidio sam na ulici nepoznatog muškarca i zamolio ga da mi da cigaretu i upaljač. Dao mi je šibice, primio me za ruku i rekao mi da sam zgodan. Prepao sam se i primio ga za vrat... – branio se Marko Šarić (21), optužen zajedno s bratom Miroslavom Šarićem za premlaćivanje iz mržnje homoseksualca, branitelja i vojnog invalida Gorana Hadžića u studenom na Trgu kralja Tomislava.

Iako u istrazi nije rekao ni riječi o tome da mu je Hadžić išta rekao ili ga dodirivao (štoviše, govorio je da ga je napao zato što je bio pijan, op. a) sada je, kaže, odlučio progovoriti jer se pred istražnim sucem prepao.

Mislio da idu k Denisu
Hadžića je primio za vrat i bacio ga na zemlju pa su se hrvali. Priznao je da ga je udario dva, tri puta šakom u glavu, a onda mu je upomoć priskočio brat Miroslav te udario Hadžića nogom u donji dio tijela. Inače, braća Šarić te su večeri završila u gay klubu Denis, zajedno s dvojicom muškaraca, koje su upoznali ispred gay kafića Rush.

– Nisam znao tko se tamo skuplja, ni što je to. Mislio sam da idemo k nekom dečku Denisu – branio se Marko Šarić u Zagrebu.

– Zašto ste rekli bratu da bi bilo najbolje da idete kad ste vidjeli muškarca u crvenim gaćama – pitao je tužitelj.

– Postalo mi je sumnjivo gdje sam to došao.

– Je li to izazvalo kakve emocije kod vas? Je li vam se netko udvarao?

Nisu bili netolerantni
– Ne, ne... Bio je to normalan pijani razgovor – kazao je ne objasnivši zašto su otišli iz kluba nakon 15 minuta, a da nisu popili piće.

Mladići T. K. i I. Š., s kojima su Šarići otišli u klub Denis, svjedočili su da su svi bili pijani i da su sa Šarićima normalno razgovarali, zafrkavali se. Nisu razgovarali o seksualnoj orijentaciji niti su Šarići pokazivali netoleranciju prema homoseksualcima. Kada im je I. Š. rekao da idu u gay klub, uzvratili su mu: "Pa što, idemo popit' cugu". Ni Z. M., koji je te noći u boksericama Šariće pustio u klub, od njih nije čuo neprimjerene komentare. Prvi je put u klubu vidio Hadžića, s kojim Šarići, koliko se sjeća, nisu komunicirali.

Komentara 33

OB
-obrisani-
15:45 01.02.2011.

vidi izbrisali mi post..pa šta ima veze što su to SDP glasačko tijelo?

OB
-obrisani-
20:48 31.01.2011.

Hehe! od sad preporuka svim homoseksualcima da ovakvim muškarčinama govore kako su ružni! To je izgleda prava stvar koju oni vole! Ehehe! Koje budaletine!

MA
mamba64
22:36 31.01.2011.

Pederska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije