Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apsurd

ZG Holding samo na usluge zaštitara troši 31 milijun kuna

Holding
Antonio Bronić/Pixell
03.02.2010.
u 22:09

Iako već ima ugovor s tvrtkama Bilić-Erić, Sokol Marić i V Grupa vrijedan 23 milijuna, uprava potpisuje još jedan jer je "zaboravila" na Sopnicu

Iako je Zagrebački holding ove godine trebao utrošiti čak 23 milijuna kuna samo za usluge zaštitarskih tvrtki na temelju već potpisanog ugovora, 1. veljače otvorio je novi postupak javne nabave za usluge “privatne zaštite osoba i imovine”. Tako će Holding, zato što u naselju Sopnici još uvijek nije uspio prodati više od 600 stanova, izdvojiti dodatnih četiri milijuna kuna za njihovo čuvanje!

Sopnica sve veći trošak


“Ugovor koji namjeravamo sklopiti s tvrtkom V Grupa zaštita odnosi se na usluge ophodnje zaštitara s vozilom, uslugu čuvara i uslugu zaštitara za razdoblje od šest mjeseci. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 4,042 milijuna kuna”, piše u obrazloženju Zagrebačkog holdinga.

Na naše čuđenje zbog čega potpisuju novi ugovor uz već postojeći, vrijedan 23 milijuna kuna koji su sklopili s tvrtkama Bilić-Erić i Sokol Marić te s V Grupom za jednogodišnju zaštitu Holdingovih objekata, u Holdingu su nam odgovorili da je problem s neprodanim stanovima u Sopnici nastao nakon što su potpisali spomenuti ugovor, pa u nj nisu ugradili i uslugu zaštite u tom naselju.

Kako će, potvrdili su nam u Holdingu, s V Grupom ove godine najvjerojatnije potpisati još jedan šestomjesečni ugovor za usluge zaštite u naselju Sopnici, ispada da će Zagrebački holding u 2010. godini samo za zaštitarske usluge ukupno utrošiti vrtoglavih 31 milijun kuna. Upravi Holdinga bit će sve teže pred javnošću pravdati enormne troškove zaštite, to više što je još prije dvije godine najavila osnivanje vlastite zaštitarske službe koja je od privatnih tvrtki trebala preuzeti poslove osiguranja Holdingovih objekata. Stoga smo je upitali kada će napokon ustrojiti internu zaštitarsku službu.

“Idealna” kombinacija

– Zagrebački holding ima svoju zaštitarsku službu u devet podružnica. Ostatak potreba osiguranja imovine i osoba u objektima u našem vlasništvu osiguravamo nabavom tih usluga na tržištu. Donošenje odluke o povećanju vlastite zaštitarske službe do razine ukupnih potreba Holdinga ovisi o konačnoj procjeni potreba sigurnosti i zaštite s jedne te isplativosti s druge strane. I u ovom području poslovanja uprava namjerava smanjivati troškove, ali ne na štetu sigurnosti. Sadašnja kombinacija vlastitih potencijala i modela sigurnosti s nabavljanjem dijela tih usluga na tržištu je jeftinija i poslovno opravdanija – tvrde u Holdingu.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
08:11 04.02.2010.

a gdje je tu državna firma AKD i zašto ona ne radi, nego se lova krca u privatne tvrtke džepove. Nije li logično da bi objekte od značaja za grad i državu trebali čuvati zaštitari državne tvrtke. Ne i ona treba propasti ili se privatizirati (na poznate načine) i onda će biti OK.

DR
dreamteam
15:41 04.02.2010.

Da cuvaju Bandita.A u Vrapcu ih nema.

OB
-obrisani-
15:52 04.02.2010.

AKD zaštita je i bila predviđena da pruza osiguranja drzavnim i javnim firmama, sve dok nije prevladao privatni interes radi kojeg su i odredbe Zakona izmjenjene !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije