Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijska akcija

'Žetva' droge na glazbenom festivalu u Štinjanu

trava,marihuana
Ivica Galović/PIXSELL
03.09.2013.
u 12:18

"Trava", "bomboni"... Svega je bilo na festivalu koji je trajao od 28. kolovoza do 2. rujna 2013. godine

Za vrijeme trajanja glazbenog festivala u Štinjanu od 28. kolovoza do 2. rujna 2013. godine, policija je imala pravu "žetvu" – zaplijenila je 122 različite opojne droge. Oduzeto je 330 grama marihuane, 103 grama hašiša, 289 komada tableta ecstasy, 51 komad LSD-a, 33,6 grama amfetamina/metamfetamina, 25,15 grama ketamina, 12,8 grama mefedrona i 0,7 grama kokaina.

Drogu su oduzeli od 67 državljana Velike Britanije, 15 hrvatskih državljana, pet državljana Švicarske, pet državljana Italije, četiri državljana Francuske, četiri državljana Njemačke, tri državljana Portugala, tri državljana Rumunjske, dvoje državljana Španjolske, dvoje državljana Mađarske, dvoje državljana Novog Zelanda, dvoje državljana Luksemburga te po jednog državljanina Izraela, Poljske, Nizozemske, Češke, Grčke, Švedske, Belgije i Brazila, ukupno od 122 osobe.

Za njih 115 utvrđeno je da su počinili prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga te su im izdani prekršajni nalozi, dok se za sedam osoba osnovano sumnja da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Riječ je o troje državljana Velike Britanije, starosti 24, 24 i 25 godina, troje hrvatskih državljana starosti 22, 24 i 32 godine i 19-godišnjem državljaninu Švicarske (19). Oni su zatečeni s određenom količinom droge koju su namjeravali neovlašteno prodavati ili su pak zatečeni prilikom preprodaje droge.

Oduzeto im je ukupno 139.9 grama marihuane, 33.8 grama hašiša, 259 komada tableta ecstasy, 29 komada LSD-a, 6.9 grama amfetamina i 16.35 grama ketamina. Osim droge, oduzeto im je i 28.400 kuna i 270 eura, za koje je osnovano sumnja da potječe od preprodaje droge.

Od sedam osoba, protiv kojih su podnijete kaznene prijave, njih šest (troje državljana Velike Britanije, dvoje hrvatskih državljana i jedan državljanin Švicarske) privedeno je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, nakon čega su predani u državnom odvjetniku na daljnje postupanje.

>> Korčulanin bježeći odbacio vrećicu sa 20 grama kokaina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije