Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUČIĆ SUZDRŽAN

Reakcije medija iz Srbije: 'Miloševićev odlazak u Knin je skandalozan'. Dačić: To je provokacija!

Zagreb: Božićni prijem Srpskog narodnog vijeća i VSNM Grada Zagreba
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
01.08.2020.
u 13:50

Nekoliko srbijanskih medija obrušilo se na Miloševića ocijenivši njegov potez skandaloznim.

Nakon što je Boris Milošević potvrdio da će ove godine prisustvovati obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja u Kninu, srpski su se mediji naširoko raspisali na tu temu. 

Tako na portalu Pink.rs piše da je ovogodišnja proslava Oluje zapravo 'iscenirana kazališna predstava' koja ničemu ne služi. To je, naime, za spomenuti portal izjavio novinar 'Večernjih novosti' Dragan Vujičić. 

Portal Blic.rs također je objavio Miloševićev status s Facebooka u kojemu je dao emotivnu ispovijest o obiteljskoj tragediji. Također, druga vijest na portalu Blic.rs navodi kako predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne može podržati prisustvo Srba na obljetnici Oluje. Isto tako naveo je i da ne želi da dođe do 'teških riječi'. 

- Ne želim da dođe do srpsko-srpskih teških riječi ili zida i sankcija na Drini. Ja ću se držati toga, a nisam oduševljen ovim potezom. Ali oni tamo žive i imaju svoje ideje, možda su njihovi argumenti jači od naših, navodi spomenuti portal. 

U trećem se pak tekstu navodi izjava potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji navodi da je prisustvo Srba na takvom obilježavanju čista politička provokacija. Dačić je naveo i kako je u Hrvatskoj prije rata živjelo 560.000 Srba, a sada ih je ostalo 180.000.

- Oni su izvršili etničko čišćenje vlastite države i izvršili su ono što je bio cilj svih pokreta na kraju i ustaškog pokreta - rekao je Dačić, navodi spomenuti portal.

Portal Kurir.rs. bio je vrlo oštar već u samom naslovu. Naime, navode kako se Milošević opravdava zbog odlaska u Knin te da je Oluja bila etničko čišćenje Srba. Također, njegovu objavu s Facebooka smatraju skandaloznom. 

Komentara 51

KR
Kalkulirano riskantan
14:24 01.08.2020.

Istina je da su svi pravoslavci postali Srbi tek službeno 1922., kada je SPC prisvojila pravoslavce iz AU... I tad je nastao problem.... Ljudi se okrenuli protiv susjeda katolika, a za račun kralja, i naroda Srbije s kojim ništa zajedničkoo imali nisu... Ni jezični, ni kulturno,... I taj razdor traje i do danas

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:47 01.08.2020.

Kako chetnike boli Oluja, a kad su bili puni sebe s cijelom JNA, onda su pjevali bit ce mesa, bit ce mesa klat cemo Hrvate..

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:06 01.08.2020.

Duže Dačiću , u HR nije živjeli 560 tis Srba već Hrvata pravoslavaca prekrštenih za vrijeme osmanskog carstva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije