Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Martinkovcu

Ženu napao susjedov pas: 'Trgao je s nje meso, krv je pljuštala na sve strane'

staford
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
23.10.2018.
u 18:00

Bacio sam se na psa i ozlijedio rebra, inače bi danas bila mrtva, rekao je žrtvin suprug

Anka Vitez (60) iz Leštakovca pokraj Varaždina jedva je izvukla živu glavu kada ju je iznenada napao susjedov američki staford dok je sa suprugom Josipom radila u svom vinogradu u obližnjem Martinkovcu u petak ujutro, pišu 24 sata. Pas joj je ozlijedio obje ruke, zaradila je čak 36 šavova.

– U petak 19. listopada oko 9.50 sati u Leštakovcu u voćnjaku vikend-kuće, vlasništvo žene starosti 60 godina, došlo je do napada na vlasnicu voćnjaka od psa u vlasništvu susjeda. Prilikom napada pas je ženi nanio ozljede te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Policijski službenici nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv vlasnika psa podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu – objavila je PU varaždinska.

– U rukama je nosila granje koje smo obrezali u vinogradu. Odjednom su se ispred nje stvorila dva susjedova psa, jedan mali i taj veliki. Skočio je direktno na nju. Čuo sam vrisak svoje supruge i odmah dotrčao. Pas joj je zube zarinuo u ruke, grizao ju je po rukama, zgrabio ju je za dojku, pa opet za ruke. Bilo je strašno. Nisam ga mogao odvojiti od nje. Nije joj puštao ruku, trgao je s nje meso. Krv je pljuštala na sve strane. Odvojio joj je i komad mesa s dlana. Imao sam osjećaj da je sve trajalo jako dugo, da je nisam više od pola sata uspio odvojiti od njega. Bacio sam se na psa i ozlijedio rebra, inače bi danas bila mrtva. Bila je to borba za život ili smrt. U varaždinskoj bolnici su je krpala 3 različita liječnika 3 sata – ispričao je Ankin suprug Josip koji je u trenutku napada osim jezivih vrisaka svoje žene, čuo i vikanje vlasnikove supruge da brzo dođe i udari pasa jer će zaklati ženu.

– Da nisam granje držala čvrsto u rukama, bio bi me uhvatio za vrat ili negdje za venu i ubio me. Nije me samo grizao, trgao je meso s mene. Takvu zvijer ja nisam još vidjela. Uhvatio se zubima za mene i nije puštao čeljust s mojih ruku. Kad smo se napokon oslobodili psa, s mojih je ruku visjelo meso koje je odvojio svojim zubima. Mislila sam da neću preživjeti. Bilo je strašno. Suprug mi je spasio život bacivši se na psa – rekla je Anka.

Vlasnik psa kaže da je i njegova supruga u velikom šoku i trudna je te da se boje da ne izgube bebu. Kaže da su mu psi inače zatvoreni i uvijek ih vodi na uzici, no supruga je tog dana izašla s njim i nije ga vezala.

– Susjeda je nosila to granje i kad je ugledala psa, počela je vrištati. Pas se uplašio i napao je. Ne bježimo od odgovornosti – rekao je vlasnik psa, dodajući da je pas sada kod kuće u karanteni. 

 

Ključne riječi

Komentara 101

KD
Knez Drpimir
18:28 23.10.2018.

Sad krecu bolesnici sa tvrdnjama “nije kriv mutirani pas zvan staford vec odgoj”

IB
iva.begovic
18:19 23.10.2018.

ta vrsta pasa popularna je za borbe pasa. Barem tako kaže wikipedija. Naša policija trebala bi ispitiati jeli pas držan i dresiran za borbe pasa. Jer vrlo je moguće da jest. Mi smo zemlja brojnih besposlenih kladioničara kojima nikada dostaa adrenalina. I tuđe nesreće.

Avatar poljicanin
poljicanin
19:03 23.10.2018.

Vlasnika kazniti kao da je on to učinio.Kako psa odgojiš i držiš,tako se i ponaša.Ima takvu zvijer a žena mu trudna pa navodno u "šoku".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije