Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred Vlade

Ženska mreža prosvjedom tražila implementaciju Istanbulske konvencije

Ženska mreža Hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.05.2018.
u 12:59

- Ovdje smo kako bismo Vladu podsjetile na implementaciju Konvencije koja je ratificirana 13. travnja. Od tada do danas ubijene su tri žene, a sinoć se dogodio posljednji slučaj, kazala je aktivistkinja Lana Bobić.

 Članice Ženske mreže Hrvatske, obučene kao sluškinje, održale su u srijedu prosvjed ispred Vlade od koje su zatražile brzu i djelotvornu primjenu Istanbulske konvencije te upozorile kako su nakon njezine ratifikacije u Hrvatskom saboru ubijene tri žene.

"Ovdje smo kako bismo Vladu podsjetile na implementaciju Konvencije koja je ratificirana 13. travnja. Od tada do danas ubijene su tri žene, a sinoć se dogodio posljednji slučaj. Nastupamo ovdje kao sluškinje kako bismo podsjetile na potrebu hitne implementacije Konvencije, jer dok mi ovdje stojimo žene ginu. Unatoč zabrani pristupa neki dan smo svjedočili slučaju gdje je muškarac nožem usmrtio svoju ženu", kazala je aktivistkinja Lana Bobić.

Ženska mreža Hrvatske
1/8

Dodala je kako mehanizmi koje imamo nisu dostatni da bi žene doista zaštitili od nasilja.

Smatra kako na proces implementacije ne bi smjelo utjecati skupljanje potpisa za ukidanje Istanbuske konvencije koje je u tijeku.

"Takvo referendumsko pitanje bilo bi protuustavno s obzirom da je ravnopravnost ustavna vrednota. Ono što nas duboko zabrinjava je to što se pokušava otkazati međunarodni dokument koji je civilizacijski doseg u zaštiti žena od nasilja dok istodobno žene umiru", rekla je Bobić.

Komentara 31

CR
CROLINDA
13:15 23.05.2018.

jesu li ovo one sluškinje liberalizma - one koje nosaju onaj oksimoronski transparent "Smrt fašizmu sloboda pobačaju - kao da je ubijanje čovjeka u majčinoj utrobi u suprotnosti s fašizmom - ne da nije u suprotnosti nego je i gore re od fašizma - kako se uopće može javljati za prava žena neko ko je za ubijanje nerođene djece - neko ko negira nerođenom djetetu pravo na život iako zna da to nije samo dio očeva i majčina tijela nego treći čovjek s vlastitim DNK i srcem koje kuca već nakon tri tjedna nakon začeća - i baš takvi da mantraju o toleranciji i ljudskim pravima ili nenasilju a sami nemaju milosti čak ni za nerođeno dijete

CR
CROLINDA
13:26 23.05.2018.

boje se liberali referenduma i da im neće sjesti na račun euri - oni hoće za sebe ekstra- prava i pozitivnu diskriminaciju i da se zakoni ne donose u skladu sa svjetonazorom većine nego u skladu sa svjetonazorskom manjinom

DU
Deleted user
13:37 23.05.2018.

Vi mislite da ÌK konvencija štiti zene od nasilja ? hahaha koji naivci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije