Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ženska mreža Hrvatske za više žena na listama

- Tražimo da žene s dna liste budu ravnopravno stavljene na liste s muškarcima po sistemu "zipera", dakle jedna žena – jedan muškarac – objasnila je predsjednica Mreže Rada Borić koja je ispred Hrvatskog sabora
13. studenoga 2014. u 13:22 2 komentara 106 prikaza
Ženska mreža hrvatske
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ženska mreža Hrvatske saborske je zastupnike prije rasprave o izbornom zakonodavstvu upozorila na problem neuravnotežene zastupljenosti žena u politici.

Pod motom "s dna lista na mjesta odlučivanja" Mreža traži da se na izbornim listama osigura uravnotežena zastupljenost žena na način da ih bude najmanje 40 posto, te da se naizmjenično navode žene i muškarci.

- Tražimo da žene s dna liste budu ravnopravno stavljene na liste s muškarcima po sistemu "zipera", dakle jedna žena – jedan muškarac – objasnila je predsjednica Mreže Rada Borić koja je ispred Hrvatskog sabora zastupnicima dijelila patentne zatvarače u rozoj i plavoj boji koji bi trebali simbolizirati taj sistem zipera.

>> Platforma 112 upozorila da je od 112 njihovih zahtjeva u tri godine samo 16 djelomično rješeno

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    ...još kad bi bilo ravnopravnosti i sudstvu, pogotovo u slučajevima sudaca u sporovima po pitanju obiteljskog prava (npr. razvodi i odlučivanje o djeci), pa onda u uredima za socijalnu skrb, pa onda u školstvu, zdravstvu, vojsci...

  • Spezispezi:

    Huligan u sred Zagreba u 2014. godini prebije staricu pred kamerama i desetke novinara i slomi joj 3 rebra, a ova ženska mreža niti -aaa- da izusti. Toliko o njihovi radu.