Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorila saborske zastupnike

Ženska mreža Hrvatske za više žena na listama

Ženska mreža hrvatske
Patrik Macek/PIXSELL
13.11.2014.
u 13:22

- Tražimo da žene s dna liste budu ravnopravno stavljene na liste s muškarcima po sistemu "zipera", dakle jedna žena – jedan muškarac – objasnila je predsjednica Mreže Rada Borić koja je ispred Hrvatskog sabora

Ženska mreža Hrvatske saborske je zastupnike prije rasprave o izbornom zakonodavstvu upozorila na problem neuravnotežene zastupljenosti žena u politici.

Pod motom "s dna lista na mjesta odlučivanja" Mreža traži da se na izbornim listama osigura uravnotežena zastupljenost žena na način da ih bude najmanje 40 posto, te da se naizmjenično navode žene i muškarci.

- Tražimo da žene s dna liste budu ravnopravno stavljene na liste s muškarcima po sistemu "zipera", dakle jedna žena – jedan muškarac – objasnila je predsjednica Mreže Rada Borić koja je ispred Hrvatskog sabora zastupnicima dijelila patentne zatvarače u rozoj i plavoj boji koji bi trebali simbolizirati taj sistem zipera.

>> Platforma 112 upozorila da je od 112 njihovih zahtjeva u tri godine samo 16 djelomično rješeno

Komentara 2

DU
Deleted user
13:43 13.11.2014.

...još kad bi bilo ravnopravnosti i sudstvu, pogotovo u slučajevima sudaca u sporovima po pitanju obiteljskog prava (npr. razvodi i odlučivanje o djeci), pa onda u uredima za socijalnu skrb, pa onda u školstvu, zdravstvu, vojsci...

SP
Spezispezi
14:11 13.11.2014.

Huligan u sred Zagreba u 2014. godini prebije staricu pred kamerama i desetke novinara i slomi joj 3 rebra, a ova ženska mreža niti -aaa- da izusti. Toliko o njihovi radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije