Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ženka vepra s mladuncem završila u kavezu krivolovca

Njihovo očajničko glasanje srećom je, prije nego do ušiju krivolovca, stiglo do mještana, koji su jadne, preplašene i izranjavljene životinje u jutarnjim satima pustili na slobodu.
18. lipnja 2010. u 13:43 1 komentara 3076 prikaza
vepar
Foto: Anton Ficko/VLM

CRIKVENICA - Riječ je o čistom krivolovu i svirepom mučenju životinja kojemu se mora stati na kraj, kategorični su članovi izvršnog odbora lovne jedinice Srndać Lovne udruge Dubračina iz Grižana, čiju je čašu strpljenja prelio posljednji primjer krivolova na osobito drzak i za životinje okrutan način.

Naime, u zaseoku Golci, na oko 100 metara od kuća, netko je među grmlje postavio kavez kako bi se na nezakonit način dokopao divlje svinje.

Tijekom noći, privučeni kukuruzom i mirisom posebne masti kojom je kavez bio premazan, iza vrata koja su se automatski zatvorila, našli su se ženka vepra s jednim veprićem, koji su se satima bezuspješno pokušavali osloboditi.

Njihovo očajničko glasanje srećom je prije nego do ušiju krivolovca stiglo do mještana, koji su jadne, preplašene i izranjavljene životinje u jutarnjim satima pustili na slobodu.

- Napravili su propust što odmah nisu pozvali policiju. Tako bi se vjerojatno ubrzao i olakšao pronalazak počinitelja, kazao nam je predsjednik Srndaća Zrinko Lučić.

Ponovnim obilaskom mjesta krivolova lovci su ustanovili da je kavez dimenzija 2 x 0,60 x 0,80 metra obišao i krivolovac te ga pripremio za ponovnu akciju. Slučaj su prijavili policiji, a nakon očevida su odlučili ukloniti kavez kako u njega ponovo ne bi dospjele nedužne životinje.  

ITA, Coronaviruskrise, Italien
Znanstvena analiza
Rudan: Analiza stvarnih uzroka tragedije COVID-19 u Italiji i drugim zemljama EU
A1 Hrvatska
HOME OFFICE
Najbolji savjeti za što bolji rad od doma
  • akil:

    Uvjek gdje je bilo lova,tu je bilo i krivolova.Ipak mislim kad su oslobodili svinju,trebali su staviti zamku i uhvatiti vlasnika klopke.Žalosno da ima još mnogo ljudi kod nas koji misle da mogu raditi što hoće s divljači.Ostavimo prirodi njene stanovnike ... prikaži još! i stvar će biti mnogo ljpša.