Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivolov

Ženka vepra s mladuncem završila u kavezu krivolovca

vepar
Anton Ficko/VLM
18.06.2010.
u 13:43

Njihovo očajničko glasanje srećom je, prije nego do ušiju krivolovca, stiglo do mještana, koji su jadne, preplašene i izranjavljene životinje u jutarnjim satima pustili na slobodu.

CRIKVENICA - Riječ je o čistom krivolovu i svirepom mučenju životinja kojemu se mora stati na kraj, kategorični su članovi izvršnog odbora lovne jedinice Srndać Lovne udruge Dubračina iz Grižana, čiju je čašu strpljenja prelio posljednji primjer krivolova na osobito drzak i za životinje okrutan način.

Naime, u zaseoku Golci, na oko 100 metara od kuća, netko je među grmlje postavio kavez kako bi se na nezakonit način dokopao divlje svinje.

Tijekom noći, privučeni kukuruzom i mirisom posebne masti kojom je kavez bio premazan, iza vrata koja su se automatski zatvorila, našli su se ženka vepra s jednim veprićem, koji su se satima bezuspješno pokušavali osloboditi.

Njihovo očajničko glasanje srećom je prije nego do ušiju krivolovca stiglo do mještana, koji su jadne, preplašene i izranjavljene životinje u jutarnjim satima pustili na slobodu.

- Napravili su propust što odmah nisu pozvali policiju. Tako bi se vjerojatno ubrzao i olakšao pronalazak počinitelja, kazao nam je predsjednik Srndaća Zrinko Lučić.

Ponovnim obilaskom mjesta krivolova lovci su ustanovili da je kavez dimenzija 2 x 0,60 x 0,80 metra obišao i krivolovac te ga pripremio za ponovnu akciju. Slučaj su prijavili policiji, a nakon očevida su odlučili ukloniti kavez kako u njega ponovo ne bi dospjele nedužne životinje.  

Ključne riječi

Komentara 1

AK
akil
23:49 18.06.2010.

Uvjek gdje je bilo lova,tu je bilo i krivolova.Ipak mislim kad su oslobodili svinju,trebali su staviti zamku i uhvatiti vlasnika klopke.Žalosno da ima još mnogo ljudi kod nas koji misle da mogu raditi što hoće s divljači.Ostavimo prirodi njene stanovnike i stvar će biti mnogo ljpša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije