Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodna ravnopravnost
Povratak na članak

'Žene su najveće žrtve krize, ali su i same dijelom krive za loš status'

Najviše pozornosti dobila tema žena u politici, pa su tako SDP-ove Mirela Holy i Gordana Sobol ustvrdile kako je unatoč velikoj brojci žena u stranci malo njih na najvišim pozicijama.

Komentari 1

DU
Deleted user
08:18 01.03.2013.

Meni je poznato kako su žene u najgorim krizama izvlačile svoje obitelji čak bih se usudila reći, kada su izazovi bili nepodnošljiviji, rezultati su bili najbolji. Ne postoji zapreka koju se može postaviti pred ženu i spriječiti ju u zaštitii svojega potomstva. Ne bih zamarala razlikama koje postoje između muškaraca i žena, jer ima ih puna vreća, a uz nju još dvije s predrasudama. U prošlom stoljeću žene traže svoju slobodu, ravnopravnost, traže se i same u nekoj novoj ulozi, obezvrijeđujući ulogu roditeljice. U tim početcima borbe za ravnopravnost stradala je institucija obitelji. Nepodnošljivo je bilo gledati razloge koji su se navodili. Danas se stvari opet izvrću naopako, homoseksualci teže zajednici koju žele nazvati obitelj. Neka nije kako treba automatski se naziva naprednim. Sposobnih je žena prepuna prošlost, ja im se divim. Jer sam vjernica dajem prvenstvo Majki Terezi, njezinoj lakoći promišljanja i donošenju odluka, bez optuživanja i traženja krivaca, radeći svoje životno poslanje s ljubavlju. Bez obzira na spol, savjest nas vodi ka istom cilju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.