Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
Povratak na članak

Žene se najviše dvoume prijaviti ili ne psihičko nasilje iako je ono često uvertira u fizičko nasilje

Žene je najčešće strah da bi mogle izgubiti skrbništvo nad djecom ili ekonomsku sigurnost. Osuda okoline također je veliki čimbenik kod odluke, kaže odvjetnica Kristina Bajsić-Bogović

Komentari 12

ZA
zarko815
23:59 25.11.2019.

Koliko se više dvoume muškarci, naročito psihičkog nasilja, jer ne mogu podnijeti da ih se naziva papučarima, a takvih je većina.

VL
KO
Kokoiduhovi
05:48 26.11.2019.

Općenito smo primitivno društvo u kojem, kao da je sramota reći Ne i sramota zahtijevati svoja prava i prokazati krivce. Da, puno muškaraca također trpi neviđen teror. Mnoge žene verbalno zlostavljaju muškarce i to toliko da se pitaš kako likk to trpi, na čemu je? Djeca su posebna priča. I mnogi znaju, no svi šute. Evo; povodom poznati lica za koja se otkrilo da su zlostavljači; prav osuđe, političari, tisak, Tv; uglavnom to prikazuju kao osobnu stvar između četiri nečija zida! Užas. Nijedno zlostavljanje, iživljavanje, nijedno umanjivanje nečijih prava i sloboda - nije normalno. Ali kada to budu svi jasno, dosljedno i javno govorili barem 10 godina svakodnevno i tako djelovali - e onda će se nešto pomaknuti.

VL
ZO
Zooltan
02:28 26.11.2019.

👢 Psihičko nasilje žena nad muškarcima je veliki društveni problem koji se stavlja pod tepih jer se muškarci srame to priznati. Vrlo je česta pojava da žena i tuče muškarca a ovaj trpi dok ne pukne. 👢

VL
Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
08:47 26.11.2019.

dajte budimo realni, muškarci u većini vrše fizičko nasilje, dok su žene sklone vršiti psihičko nasilje. Psihičko nasilje provodi se nad muškarcima ali i djecom. Naravno da postoje i obratni slučajevi.

VL
TI
Tigar60
10:58 26.11.2019.

Pa žene su najviše puta HISTERIČNE.

VL
ME
Mesko
11:13 26.11.2019.

Žene zlostavljaju muškarce više nego obratno, samo se o tome šuti. Koriste moć majke i odgajaju sinove protiv očeva od malena. Svi znamo takove primjere u svom okruženju. Moj susjed, miran čovjek, se objesio jer nije mogao više podnijeti da ga svakodnevno grizu i zlostavljaju. Jedan drugi jednostavno je izbačen iz kuče kad se vratio sa službenog puta, žena i sin su mu rekli da ako se opet pojavi na vratima zovu policiju i hitnu te da će ga strpati u ludnicu. A taj nije nikada ni glas podigao na familiju.. O zvjerskim postupcima žena prema muževima u brakorazvodnim parnicama znate svi. Jedan drugi susjed je cijeli život radio u Njemačkoj , a gospođa se kurvala . Sad kad je ostario ni ručak mu ne želi kuhati , a on joj mora još plaćati uzdržavanje; visi cijeli dan u birtiji jer doma ne smije. Što si prema njima bolji, manje te cijene i uništavaju.

VL
DU
Deleted user
22:04 26.11.2019.

a koje nasilje trpimo mi muški kad MORAMO gledati cigane i druge netalentirane sudionike u talent showu, a ne utakmicu?... ili hodati sa ženom 3 sata po šoping centru?....

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:45 26.11.2019.

hm, pre jednostrano, i preuveličano. ja se svaki put slatko nasmijem kad čujem neke 'stručnjakinje' da govore kako na jedno prijavljeno silovanje dolazi njih 15-ak neprijavljenih. otkud vam ti podaci, na temelju čega se uopće ta brojka tako odokativno procijeni?

VL
Avatar speak_loud
speak_loud
19:19 26.11.2019.

"Psihičko nasilje"... WTF

VL
DU
Deleted user
08:58 26.11.2019.

Jesenti milu bigulicu, po pitanju obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama u Hrvatskoj više bolan nema frke. Naime, ne samo da imamo Istanbulsku konvenciju nego je prije pola godine stvar u svoje ruke preuzela notorna Jelka Februarka, prvorazredna feministička alapačaa koja zna znanje. Da je to istina, potvrđuje i to da su našu Jelku primile i dale joj potporu najviše državničke ekscelencije, pantovčačka KGK i banskodvorska Andrjuša P. Budući da je tomu tako, do 31. prosinca ove godine, a najkasnije do 30. lipnja 2020. u Hrvatskoj će nasilje te vrste biti iskorijenjeno kao da nikad nije ni bilo. Mašala.

VL
Avatar Syssko
Syssko
12:44 26.11.2019.

Ma ISTANBULSKA je potpisana i rekao je PLEN-KI-MOON da je time sve riješeno po pitanju zlostavljanja žena!

VL
DU
Deleted user
09:37 26.11.2019.

Naša draga predsjednica KGK uputila je najljepšu poruku od svih političara zlostavljanim ženama i njihovom položaju u društvu. Svaka čast na dugačkom i sadržajnom govoru naše predsjednica. Sam govor bio je pun emocija,racionalnih stajališta i jedinstvenih ideja za dobrobit ženskee zajednice! Svaka čast Kolinda!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.