Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ženska grupa Korak
Povratak na članak

Žene sa sela teže iziđu iz nasilne obitelji: 'Tukao me pred djecom, svakodnevno...'

Korak u skloništu godišnje zbrine oko 50 osoba.

Komentari 9

KI
Kiki42
11:41 23.09.2016.

Učio decu kako treba sa ženama.

VL
OS
osica
11:44 23.09.2016.

"mi bi sve iništa" nasilja je sve više. Nemamo novaca za pomoći takvim načetim obiteljima , prepuštene su sami sebi, jer svatko je zatvoren u svoja četiri zida, a ako i pokuša tražiti pomoć od institucija za drugoga, da se se utvrdi, izvidi..... i sl. Službe vam kažu " vašu osobnu , dajte izjavu , zvati ćemo vas za svijedoka..... Bože moj, "zar meni to treba, da budem na meti jedog alkoholičara, ispijenog mozga.....? Osobno iskustvo, ne mogu zamijeniti one koji ga ili ju puste , nakon razgovora po nečijoj prijavi a ja sam onda izložena potencijalnom nasilju dok sam živa. Jučer sam imala jedan takav poziv nakon više od 5 godina, nije me zaboravio. Vidjeti ću što ću poduzeti ako se ponovi. Za sada je daleko.

VL
Avatar comparator
comparator
09:51 23.09.2016.

Normalna žena nikad neće dozvoliti nasilje ako i sama nije svijesno pristala na takvu nastranu zajednicu u to sam siguran jer znam iz nekih poznanstava na takve primjere . Žena zbog svoje sklonosti alkoholu i vlastite nesposobnosti pristaje na ponižavanje dok muškarac svoju sklonost alkoholu opravdava potrebom za druženjem na poslu s kolegama također sklonim tom poroku.Problem se javlja kad takva disfunkcionalna obitelj ima bolesnu djecu s nasljednim psihičkim poremečajima. Alkohol i droga prisutna je kao povezujući faktor i ovisnost o prihodima u društvu koje sve više tone u socijalu umjesto u razvijanje osobne odgovornosti . Zapravo mnogi od tih ljudi veže svoje ponašanje prema prilikama koje im obećava zajednica jer njihova inteligencija prihvaća isključivo riješenja koja im pogoduju u održavanju njihovog ustaljenog komfora.

VL
Avatar @promatrač
@promatrač
11:24 23.09.2016.

Mislim da je to previše. Jednom tjedno istući ženu je sasvim dovoljno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.