Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rošade

Žene preuzimaju vodeće uredničke pozicije na HTV-u

ana jelinić,portal
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
01.02.2013.
u 21:43

U kuloarima se tvrdi da je HRT u siječnju imao milijunske gubitke od pristojbi

Dolazak Tine Šimurine i Morane Kasapović u središnji HRT-ov Dnevnik umjesto Branka Nađvinskog i Gorana Brozovića nije jedina novost u HTV-ovu Informativnom programu. S HRT-a su priopćili da je, osim Brozovića, u podnevni Dnevnik prebačen i Edi Škovrlj, a Dnevnik 3 od ponedjeljka će umjesto njega uređivati i voditi Katja Kušec. Branko Nađvinski neće voditi Dnevnik 3, kako je planirao Novokmet, već se na vlastiti zahtjev vraća u Hrvatsku uživo.

Paravan i paralele

– Veselim se povratku u Dnevnik 3. Tu se osjećam kao doma, a to je, osim toga, format koji zaista volim raditi jer kao novinar imam prostora ne samo donijeti priču već je i malo bolje analizirati – kaže Katja Kušec.

Autorski pečat trebale bi dati i Morana Kasapović i Tina Šimurina u središnjem Dnevniku. Obje namjeravaju i dalje uređivati emisije u kojima su bile dosad. Šimurina namjerava kolegi Robertu Zuberu prepustiti vođenje Paravana, dok M. Kasapović svoje Paralele misli raditi jednakim intenzitetom kao prije.

– Ta emisija mi je ipak najveća ljubav! Malo ću se bolje organizirati pa ću valjda sve stići – rekla je Kasapović iako HTV-ovci kažu da je uređivanje i vođenje središnjeg Dnevnika posao uz koji se ne može raditi još nešto.

Šprajc ostaje

U Dnevniku 3 ostaje Tončica Čeljuska, a njoj i Katji Kušec mogla bi se, doznajemo, pridružiti i Ana Jelinić. Tu bi emisiju tako vodile same žene, a jedini muškarac u središnjem Dnevniku ostat će Zoran Šprajc.

U prisavskim se kuloarima čuje da je HRT u siječnju imao milijunske gubitke od pretplate te da zato na godišnjoj razini trebaju računati na 120 milijuna kuna manje u proračunu, čemu treba pribrojiti i 50 milijuna kuna manje od oglasa. No vodstvo HRT-a tvrdi kako informacije da u 2013. trebaju računati sa 170 milijuna kuna manje nego su planirali nisu točne. Kažu da su pristojbu naplatili iznad plana, a smanjenje prihoda od oglasa nisu htjeli komentirati.

>> Nakon samo jedne emisije HTV ukinuo Toljin \'Hit show\'

>> Dan smjena na HTV-u: Iz Dnevnika odlaze Nađvinski i Brozović

Komentara 20

OB
-obrisani-
22:44 01.02.2013.

Sigurno ce zaposliti i onu Balenovic da nam prezentira kako je crvena bila u INI i kako su demokrscani popapali INU !

AA
aabbcc
22:47 01.02.2013.

Žene preuzimaju vodeće uredničke pozicije na HTV-u ... ____________ Sramota ! Muskarci ne mogu radjati djecu al ni zene voditi TV. ko svecenici Crkvu.

VB
Veseli Bekrija
22:09 01.02.2013.

Svi urednici dnevnika zajedno nemaju niti jedan sakrament. Tako je to kad militantna manjina zavlada medijskim prostorom u zemlji u kojoj je, kažu, 80% katolika. TV Zagreb je bio jedan od simbola zla i nevolje za hrvatski narod, pa je pitanje dana kada će im zasmetati posve neprikladno ime "HRT"?! - Čemu uopće "hrvatska" radio-televizija, kad je ona sve prije nego hrvatska?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije