Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽRTVE RATA

Žene iz Srebrenice posjetile Vukovar

Žene Srebrenice
16.10.2015.
u 16:51

Marija Budimir: Njihova bol je nemjerljiva i to treba znati. Njihov proces rehabilitacije je doživotan

U organizaciji Europskog doma Vukovar i udruge Snaga žene iz Tuzle danas je Vukovar posjetila skupina od 50-ak žena iz Srebrenice.

– Žrtvama treba pijetet i poštovanje. Njima treba da to čuju. Posjeta Vukovaru žena iz Srebrenice je prirodna jer se radi o dva grada s najvećim brojem žrtava, rekla je Branka Antić Štauber iz udruge Snaga žene. Dodala je kako su žene iz Srebrenice, koje su došle u Vukovar, pretrpjele višestruke gubitke najbližih članova obitelji kao i da su i same prolazile kroz razne torture.

– Tijekom ovakvih posjeta razgovaramo s ljudima te susrećemo i one koje su prošle kroz slične patnje. Ovo je i posjet pomirenja ali i u procesu rehabilitacije suočavanje s žrtvama na drugim stranama, rekla je Antić Tauber.

Žene iz Srebrenice primila je u vukovarskoj gradskoj upravi dogradonačelnica Marija Budimir koja je rekla da grad Vukovar suosjeća s žrtvama iz Srebrenice koje su izgubile supruge, sinove, očeve pa i cijele obitelji.

– Njihova bol je nemjerljiva i to treba znati. Njihov proces rehabilitacije je doživotan, rekla je Budimir. Tijekom svoje posjete Vukovaru žene iz Srebrenice susrele su se s efendijom Idrizom Bešićem te posjetile Spomen dom Ovčara kao i Muzej vučedolske kulture. Uz prijem u gradu žene iz Srebrenice imale su organiziran i susret i razgovor s predsjednicom i tajnicom Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i predsjednicom i članicama udruge Vukovarske majke.

>> Srbija podigla optužnicu protiv osmorice zbog ubojstva civila u Srebrenici

Komentara 4

DU
Deleted user
18:29 16.10.2015.

I ove godine veterani Nizozemskog bataljuna sa biciklima su prošli Hrvatskom do Sarajeva.

Avatar Cinco
Cinco
17:15 16.10.2015.

Na žalost, ako sazna Pusićka za ovaj susret, bit će te izvrijeđane.

Avatar hr.granicar
hr.granicar
19:08 16.10.2015.

trebali su pitat vucica dali smiju.haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije