Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza rešetaka

Žena se pobrinula za oružje, a polubrat sakrio auto za otmicu

\'22.07.2011.,Zagreb - Ivu Sanadera pod pratnjom specijalne policije odvode iz zatvora Remetinec u Zatvorsku bolnicu u Svetosimunskoj. Photo: Goran Jakus/PIXSELL\'
Goran Jakuš/Pixsell
26.10.2011.
u 10:00

Dvojica puštena da se brane sa slobode, ostaloj petorici jednomjesečni istražni zatvor.

Dvojica muškaraca uključena u pokušaj otmice poduzetnika Krešimira Čorka, bivšeg zeta odvjetnika Marijana Hanžekovića, te kasnije pomaganje u kaznenom djelu, neslužbeno doznajemo, tijekom ispitivanja istražiteljima su priznala da su sudjelovala u planu koji je osmislio Goran S., poznat kao trgovac umjetninama. Njega se, naime, sumnjiči da je naručio Čorkovu otmicu zbog njihovih navodno neriješenih poslovnih odnosa.

Osigurao im sredstva

Ova su dvojica puštena da se brane sa slobode, a ostaloj je petorici osumnjičenika određen jednomjesečni istražni zatvor. Koliko je poznato, Goran S., koji je trenutačno u bijegu negdje u Južnoj Americi te je za njim raspisana tjeralica, u veljači je odlučio obračunati se s Čorkom te je zbog toga okupio skupinu koja je poduzetnika trebala oteti. Predao im je neutvrđeni iznos novca te im osigurao sredstva za "rad" – mobitele, automobile te oružje.

Otmičari su Čorka pratili kako bi utvrdili njegove navike, a zbog toga su često boravili pred njegovim stanom u Vrbiku. Prema neslužbenim informacijama, organizator otmice ondje je znao nadgledati kako napreduju u svojoj namjeri.

Čorak im se na kraju, podsjetimo, kada su ga pokušali u ožujku oteti na Jarunu, uspio othrvati i pobjeći.

Goran S. u čitavu je priču uvukao i svoju životnu partnericu Bernardu Č., uhićenu na graničnom prijelazu Bregani, kada mu je išla u posjet, vlasnicu poznatog frizerskog salona u Zagrebu. S obzirom na to da izbjegava telefonsku komunikaciju, čini se zbog svojih kriminalnih aktivnosti, jer je, prema nekim informacijama, povezan i sa švercom droge, od nje je zatražio da, nakon što je propala otmica, nazove Dražena P. te ga zamoli da spremi nešto što će mu otmičari predati. Riječ je bila o oružju koje su imali kod sebe, a prema nekim informacijama, žena zapravo nije ni znala o čemu je riječ.

Organizator otmice u sve je uvukao i svog polubrata Boru M., kod kojeg su kasnije s Jaruna pobjegli Čorkovi otmičari te od njega zatražili da sakrije automobil kojim su se odvezli s mjesta događaja. On ih je i poslušao te napravio kako su mu kazali. Da su otmičari poznatog poduzetnika prilično loše osmislili čitav plan najbolje govori podatak da im je policija ubrzo ušla u trag zahvaljujući njihovoj neopreznosti. Dok su Čorka pratili, u Vrbiku im se, prema neslužbenim informacijama, pokvario automobil te su zbog toga kasnije, dakle nakon neuspjeha na Jarunu, zvali vučnu službu.

Nisu previše razmišljali

Tome je navodno svjedočilo i nekoliko stanara Vrbika. U čitavoj priči najviše zbunjuje razlog zbog kojeg su se otmičari namjerili upravo na Čorka, ali i čudi da su bez prevelike razrade plana pristupili čitavoj akciji, koja je i doživjela neuspjeh, a njih koštala slobode. Zanimljivo, ali jedan od otmičara, Marko G., već u srpnju završio je iza brave radi izdržavanja zatvorske kazne zbog pokušaja iznude cetingradskog poduzetnika Miće Valentića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije