Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mail urodio plodom

Žena SDP-ovca nije na listi viška radnika. Ostavka Mirele Holy nije bila uzaludna

Mirela Holy
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
22.03.2014.
u 14:22

Od osmero radnika, u službi za protokol i marketing, troje ih je proglašeno viškom

Među 804 onih koji će kao višak ostati bez posla u HŽ Cargu neće biti Heidi Mazija, supruga SDP-ova člana Gorana Mazije, a zbog koje je ostavku morala dati bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy. Naime, Holy je u lipnju 2012. bila prisiljena na ostavku zbog maila kojim je od predsjednika uprave Hrvatskih željeznica Renea Valčića tražila zaštitu za Heidi. “Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu”, pisalo je u spornom mailu koji je Holy koštao funkcije ministrice.

I dok je Holy dala ostavku, dotle je Heidi Mazija ostala i dalje raditi u sustavu Hrvatskih željeznica. Nova sistematizacija i dalje uključuje nju kao zaposlenicu u Odjelu marketinga i protokola, dok drugi zaposlenici, na sličnim radnim mjestima, moraju otići. Među onima koji su višak je i Tanja Horvat, koja u HŽ-u ima gotovo 30 godina staža, no sada će se naći na ulici, dok Heidi Mazija (SDP), koja je u HŽ došla tek 2011., ostaje. U Službi za marketing i protokol HŽ Carga dosad je bilo zaposleno osmero radnika, a troje ih je proglašeno viškom. Mazija je zaposlena na mjestu stručnog suradnika za protokol, ima 39 godina, završenu gimnaziju i 21 godinu radnog staža.

Tanja Horvat, pak, zaposlena je na radnome mjestu stručne suradnice za odnose s javnošću, ima 54 godine, završila je višu školu za poslovnog tajnika, a ima 34 godine radnog staža. Otkaza su u službi u kojoj radi Heidi Mazija pošteđene i Branka Ključarić Filipan, koja radi kao prevoditeljica, ima 55 godina, magistrica je, a skupila je 30 godina radnog staža, Ivana Bulimbašić Paulin, šefica službe, stara 42 godine, diplomirana ekonomistica sa 16 godina radnog staža, te Petra Bručić Barić, manadžerica za međunarodne odnose, koja ima 33 godine i diplomirana je ekonomistica sa 10 godina radnog staža. Uz Horvat, viškom su proglašene još Dubravka Ujević Veron, 42-godišnja marketinška menadžerica, diplomirani inženjer prometa sa 15 godina radnog staža, te Andrijana Jurić, stručna suradnica za međunarodne odnose, 27-godišnja magistrica politologije s jednom godinom radnog staža.

U HŽ Cargu su već prije navodili da su kriteriji za proglašenje viškom bili ispunjenje uvjeta za starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu, zadovoljavanje radnih obveza i propisanih uvjeta iz Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji, trajanje radnog odnosa, status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i socijalni status. A sve su nam to i sad ponovili.

>>Holy DORH-u: Je li moj mail HŽ-u politička korupcija?

Komentara 32

PO
pogledajseuogledalo
14:58 22.03.2014.

Mirelice,ti u životu ni kokoš s jajima nisi nalegla......a htjeli bi voditi državu?Bila su u SDPe.....svi ste vi site naznalice,manipulatori,lpovi,banditi.......gonite se svi u tri.........

RT
Rollo Tomasi
14:58 22.03.2014.

Zašto, ali zašto ova žena dolazi na naslovnice?

DU
Deleted user
15:14 22.03.2014.

Ova osoba gore na slici je kao ministrica slala meil i urgirala za svoju poznanicu, i vidi vraga svaki dan je Tv i novine slave, cak je skoro i najpopularnija u drzavi, isticu se njezine moralne mane kao moralne vrline,ine, jadna li nam majka s ovakvim moralom u novinarstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije