Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od otmice

Žena nestalog šefa Interpola traži azil u Francuskoj

Nestali šef Interpola Weng Hongwei
Foto: Reuters/Pixsell
18.01.2019.
u 15:26

Nakon što joj je muž nestao u rujnu prošle godine rekla je kako je imala čudne telefonske pozive.

Supruga Wenga Hongweija, čelnika Interpola koji je u zatvoru u Kini od rujna prošle godine, zatražila je azil u Francuskoj za sebe i svoju djecu, objavio je  u petak BBC.

Grace Meng i sedmogodišnji blizanci žive u Lyonu u kojem je sjedište međunarodne policijske agencije. 

Pod policijskom su zaštitom jer su primili prijetnje, piše BBC.

Prema francuskom radiju Inter rekla je: "Strahujem da će nas oteti".

"Primila sam čudne telefonske pozive. Automobil mi je oštećen. Dvoje Kineza, muškarac i žena, pratili su me do hotela", rekla je Meng.

U intervjuima odbija pokazati lice, u strahu za svoju sigurnost.

Meng (64) nestao je u rujnu tijekom posjeta Kini. Interpol je 7. listopada objavio da je dao ostavku na dužnost šefa Interpola, a dan poslije kinesko ministarstvo javne sigurnosti objavilo je da je pod istragom zbog sumnje u primanje mita. 

Nakon nestanka nije se znalo gdje je Meng, a francuska policija pokrenula je istragu pošto je njegova žena u Lyonu prijavila nestanak.

Meng, izabran krajem 2016. na čelo Interpola, jedan je od visokih kineskih dužnosnika uhićenih u sklopu antikorupcijske kampanje predsjednika Xi Jingpinga koja traje od njegova dolaska na vlast 2012.

Brutalan napad na gradonačelnika Gdanska

Ključne riječi

Komentara 1

CR
CroZrakomlatNo1
18:25 23.05.2019.

Molimo se dragom Bogu da nije zbog mita Peljeskog mosta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije