Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biblijska poplava

Žena nestala u autu koji je bujica odnijela s ceste

poplave australija (1)
Reuters/PIXSELL
02.01.2011.
u 19:03

Australske vlasti strahuju da ima još žrtava. Spasioci traže jednog plivača i ribara čiji je mali brod potopljen u rijeci

Žena koju je bujica odnijela s ceste prva je žrtva velikih poplava u australskoj državi Queensland, a najmanje dvije su osobe nestale, javio je BBC. Nesretna žena koja je poginula vozila je u blizini nasipa kod nabujale rijeke Leichhardt, ali je voda odnijela njen i još jedan automobil. Policija je spasila osam osoba iz ta dva automobila, ali nije uspjela doći do žene.

Golema šteta

Njeno je tijelo kasnije izvučeno. Spasioci tragaju za čovjekom čiji je mali ribarski brod potopljen u ušću rijeke Boyne te za plivačem koji je nestao u rijeci Fitzroy. Više od 20 gradova odsječeno je na poplavljenom području većem od Francuske i Njemačke, a poplave su pogodile više od 200.000 ljudi. U nekim područjima voda se povlači, ali u Rockhamptonu, gradu sa 77.000 stanovnika, razina vode još raste. Strahuje se da bi materijalna šteta od poplava mogla iznositi milijarde australskih dolara.Dužnosnici su upozorili da su pogođeni rudarstvo, poljoprivreda i turizam.

Zmije i krokodili

U nekim područjima na kojima su poplave oslabjele, uključujući teško pogođene gradove Emerald i Bundaberg, već se zbrajaju nanesene štete i radi se na kakvoj-takvoj normalizaciji života. Gradonačelnik grada Rockhamptona, čiji su stanovnici evakuirani prije nekoliko dana, upozorava da bi oko 40 posto grada moglo biti uništeno u poplavama.Vlasti upozoravaju da će se mnogi stanovnici tek suočiti s problemima kada se voda povuče. Osim velike materijalne štete, moguće je da ih u poplavljenim domovima dočeka neki zalutali krokodil ili zmija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije