Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lidija Bertović

Žena na čelu Plitvičkih jezera: Snizit ću cijene i proširiti sezonu!

'Lidija službena fotka- DOBA'
Foto: ''
1/3
20.08.2012.
u 12:00

Zabrinjava i podatak da se u jezera još uvijek izbacuju tehnološke vode

– Presretna sam, ali moram priznati da sam to i očekivala – veselim glasom u telefonskom razgovoru kazala nam je nova ravnateljica NP Plitvička jezera Lidija Bertović. Vijest o imenovanju pet minuta prije našega poziva javio joj je osobno ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović.

Napredak u karijeri

Majka dvoje djece sa zavidnom dosadašnjom karijerom i iskustvom na novo radno mjesto prelazi kao ravnateljica Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Imenovanje je priželjkivala i smatra ga napretkom u karijeri. Iza nje je funkcija direktorice Sektora zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša i mjesto savjetnice člana uprave Ine... Doktorsku disertaciju obranila je u svibnju 2010. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Zavidan životopis, ali i mnoge funkcije koje je obnašala stvorile su oko te uspješne žene veliki krug prijatelja i poznanika. Neki, koje nije vidjela cijelo desetljeće, čestitaju joj na novom napretku u karijeri.

– Iskreno, prijatelji mi kažu da su to od mene i očekivali. Meni je sve to lagano, radim kontinuirano, nisam konfliktna osoba, imam jako širok krug ljudi oko sebe pa to uvijek sve nekako sjedne na svoje mjesto – kazala je nova šefica Nacionalnog parka. Objasnila nam je koja je njezina vizija Plitvica.

– Vjerujem da su svi prije mene napravili najbolje što su mogli i znali, ali mjesta za napredak uvijek ima. Ono što u početku želim jest bolja povezanost s lokalnom zajednicom kroz otkupljivanje proizvoda s ekološko-tradicijskih gospodarstava, a isto tako plan je lokalne smještajne i ugostiteljske kapacitete prezentirati kao dopunu ponude parka, a ne konkurenciju. Želim proširiti sezonu na više od tri mjeseca – otkrila je ravnateljica. Čula je, kaže, da jednodnevni izlet na Plitvice jednu obitelj s ulaznicama i hranom stoji i do 1500 kuna. Ta je cijena, dodaje, ipak previsoka za današnji standard.

Neki nisu dugo dolazili

– Neki mi govore da zbog toga nisu posjetili Plitvice 10-15 godina. U predsezoni i posezoni ulaznice bi trebale biti upola jeftinije – kaže Bertović. Ističe da želi veći dio parka za posjetitelje te proširiti biciklističke i pješačke staze. A najviše je zabrinjava, posebno naglašava, što se tehnološke vode još uvijek ispuštaju u Plitvička jezera.

Komentara 96

OB
-obrisani-
19:59 22.08.2012.

22.08.2012. u 08:45h Iskra1347 je napisao/la: *** Pa imaš u SDP-u relativno mladih, obrazovanih i perspektivnih, čak sjede u Vladi i glume ministre, a teško se odlučiti tko je od njih veći i beskorosniji ?

DU
Deleted user
12:41 20.08.2012.

Još jedna menađerica,'stručnjakinja'

VE
velikazmija
19:33 20.08.2012.

nisam napisao vijerovatno je i ova podobna --

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije