Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vesna pusić

Žena donijela viziju u vanjsku politiku, napokon smo jasni!

'Czech Republic\'s Foreign Minister Karel Schwarzenberg greets his Croatian counterpart Vesna Pusic (R) at the start of the European Union foreign ministers meeting in Brussels January 23, 2012.   REU
Foto: 'FRANCOIS LENOIR'
1/6
25.03.2012.
u 19:30

Vesna Pusić samouvjereno tvrdi da su političari u nadzornim odborima dobro rješenje

Hrvatska nije više malo đače. Ta je rečenica ministrice Vesne Pusić programatska. Ruku na srce, nije u resoru zatekla kaos, no jest izazov nove vanjske politike. Predizborna najava da se Hrvatska – iskustvom ulaska u EU – može povećati upravo se ostvaruje. Sastanak s Hillary Clinton, nizozemski, francuski, mađarski i slovenski kolege, srbijanski predsjednik te glavni tajnik NATO-a – odmah, u prvom krugu – “odradila” je teške i važne države, ponudila pomoć Tunisu, pitala zašto pričamo o gospodarskoj diplomaciji kad gospodarstvo nemamo.

I riskira. Samouvjereno je objašnjavala da su političari u nadzornim odborima dobro rješenje i to stranim diplomatima i dužnosnicima, među kojima je popularna – a i zna kada i gdje treba ostaviti torbu, dok u zemlji u dijelu javnosti trpi neukusne kritike zbog stava «da se o svemu treba razgovarati», pa i sa Srbijom.

Odbrusila je i Čačiću zbog stečajnog zakona, u kuloarima se govorilo da se nije slagala s Milanovićem o SDP-ovim prijedlozima za veleposlanike, Goldsteinu, Grubiši i Grdoviću. Prije izbora sukobila se s Jandrokovićem inzistirajući da smo trebali podržati prijam Palestine u UNESCO unatoč SAD-u. Hoće li zadržati istu razinu samostalnosti, vidjet će se – bude li – kritika «jakih igrača».

Komentara 360

DU
Deleted user
19:54 25.03.2012.

Kakav šnajderaj?!!!!!!

OB
-obrisani-
20:47 25.03.2012.

Ja,,,,,,imamo...krc

WA
WalterL
19:57 25.03.2012.

uf, tko predstavlja Hrvatsku u svjetu. Ljudi koji je na karti ne mogu nacrtanu vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije