Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova dubrovačka stranka
Povratak na članak

Željko Raguž: Dubrovnik mora biti centar neke nove regije

Dubrovnik mora imati poseban status, ne želimo da se vodi ni iz jednog drugog središta, nego jedino iz grada

Komentari 10

AF
afer
12:59 03.05.2015.

još jedan autonomaš na tragu Arsenija...

VL
JU
juroqueteamo2
13:33 03.05.2015.

Dubrovnik je uvjek bio i treba ostati ponosni Grad Hrvatske a ne pasaluk lokalnih silnika - koji se sakrivaju iza "dobrih" namjera i "lijepih" ideja.

VL
KA
kamatar
13:06 03.05.2015.

Dobra ideja, ali se najprije treba riješiti gomili komunističkih doseljenika iz Bih, što su ih dognali komunisti bez ičega. Štogod imaju dali su im komunisti ili su ukrali. Danas su to domorodni hadezeovci koji su sve živo opljačkali. Oko njih se širi smrad primitivizma i slučaju se srpske cajke. Renesansi Dubrovnik ih treba vratiti u njihova prirodna staništa. U brda, u draču, među vukove I zmije.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
13:43 03.05.2015.

Nebi htio biti arogantan, ali sto sam vam rekao?

VL
VE
Vercingetorix
20:18 03.05.2015.

Sljednik ideje propale stranke Stranka Dubrovnik Regija. Retorika poznata i vec vidjena - plasenje lokalnog stanovnistva Zagrebom kao da je rijec o Budimpesti, Becu ili Beogradu. Motivi vjerojatno takodjer vec vidjeni - dominiranje politickom scenom na lokanoj razini s ciljem ispunjanja partikularnih interesa sto se cesto izvodi putem izgradnje lokalne, polumafijaske koruptivne mreze. Jedan cilj je ocigledan - odrzavanje na zivotu politicara makar na lokalnoj razini kad se isti vec politicki samoubio na nacionalnoj razini. "Istra je slicna Dubrovniku. Kamionima novca punimo drzavni proracun, a Zagreb nam nista ili malo toga vraca. Istrani su to odavno shvatili, a sada zelimo napraviti to isto i u Dubrovniku - pojasnjava Raguz..." Cini mi se da je Istra sa svojim kompletnim gospodarstvom i infrastrukturom daleko ispred juznog dijela Juzne Dalmacije (koja uspotno receno nije u blizini razvijenih dijelova Srednje Europe). Tu se postavlja pitanje kako je moguce usporedjivati jednu pokrajinu (Istru) i jedan grad (Dubrovnik). Zasto Raguz ne specificira sto tocno podrazumijeva pod "Dubrovnik" - sam grad i/ili siri prostor (i koji je to tocno prostor za kojega ce se Raguz toboze boriti protiv "omrazenog" Zagreba?). Dubrovcani ne zive tako dobro samo zahvaljujuci svojoj sposobnosti i trudu (sto naravno nije nebitno), vec velikim dijelom zbog slucajnosti da zive u turisticki popularnom gradu (hvala Austro-Ugarskoj sto nije srusila zidine kao na mnogim drugim mjestima). Da se nesto silno proizvodi u Dubrovniku pa da se prihodi od toga tako drasticno distribuiraju ni po' jada. Zasto ne pokazati solidarnost s drugim hrvatskim krajevima koji nisu imali srece da se nalaze gdje se nalaze i koji nemaju takvu staru jezgru kao Dubrovnik? Zasto ne pokazati solidarnost po uzoru na zapadne Nijemce? Zasto ne pokazati solidarnost prema onim krajevima Hrvatske iz kojih su '91. dolazili ljudi u Dubrovnik da bi ga branili, a da im taj grad 20ak godina poslije i u ekonomskoj krizi nije voljan u razumnoj mjeri finacijski pomci putem distributivnih alata sredisnje drzave? Cemu takva uskogrudnost?! DA za umjerenu decentralizaciju, DA za supsidijarnost! NE za retoriku koja narusava jedinstvo hrvatske nacije; NE za lokalne polumafijase koji pod krinkom lokalnih interesa drze iskljucivo do svojih interesa; NE za nejasne i neprecizne projekte regionalizacije iza kojih se opet kriju partikularni interesi ili cak separatisticke pa time i protuustavne ideje. Pozdrav iz Dubrovnika!

VL
DB
durica.b1
18:57 03.05.2015.

Kome je do regije neka napusti Hrvatsku.ZDS !!!!

VL
KA
kafka
00:56 04.05.2015.

Što bi on Južnu republiku srpsku s Dubrovnikom kao glavnim gradom ??? ......

VL
BR
braveheart11
21:36 03.05.2015.

Grad Zagreb se ne financira novcem Dubrovnika niti bilo kojeg drugog grada. Iskljucivo se financira iz prireza te prihoda od raznih dadzbina. Zato prica da novci odlaze u Zagreb su zlobna od strane bilo kojeg politicara. Vrata Zagreba se otvorena za sve ljude dobre volje a sto je dokaz i na stotine zavicajnih klubova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.