Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
desetljeće u kojem je zbog izbora sve moralo stati

Željko Perić: Iza nas su desetljeće bez sustavne ekonomske politike

'mka....zagreb.....16.04.2009.  okrugli stol - zeljko peric, marin hresic, drazen nikolic     Photo: Marko Lukunic/Vecernji list'
'Marko Lukunic/Vecernji list'
13.02.2010.
u 14:30

Željko Perić, novi je, četvrti član premijerkina savjetničkog tima za ekonomiju i gospodarstvo, ističući da mu je čast pomoći zemlji u krizi.

Zemlja je u jako teškoj situaciji, najtežoj od rata. Pozvan sam i odazvao sam se da pomognem. Svatko tko može i zna pomoći trebao bi to učiniti – kazao je jučer Željko Perić, novi, četvrti član premijerkina savjetničkog tima za ekonomiju i gospodarstvo, ističući da mu je čast pomoći zemlji u krizi. Njegove zadaće unutar savjeta bit će vezane uz njegovo veliko iskustvo iz koorporativnog svijeta.

– Pomoći ću izravnim iskustvom iz gospodarstva, iz velikih sustava, a i iz poduzetništva. Ja sam već pet godina vlasnik privatne tvrtke. Suradnjom s malim i srednjim poduzećima upoznao sam ih, njihove probleme i načine na koje im se može pomoći – objašnjava Perić.

Na pitanje o gospodarskoj politici Vlade Željko Perić odgovara da je premijerka naslijedila tešku situaciju, nakon desetljeća bez sustavne ekonomske politike i razdoblja u kojem su predizborne godine značile da sve staje.

– Previše je novca investirano u infrastrukturu s upitnim ili vrlo sporim povratom uloženog. Zauzvrat imamo osobito visok vanjski dug kojim se ne otvaraju nova radna mjesta niti se stvaraju nove vrijednosti – zaključio je Perić. (nsš)

Komentara 1

MI
minidiv
22:07 14.02.2010.

Tko je vodio do sada državu taj je i odgovoran za neimanje ekonomske politike , zar ne? Ova struktura zna samo kako uzimate a ne kako stvarati. Za stvaranje treba malo više znanja, upornosti i puno prolivenog znoja a za otimanje je dovoljno biti u i na vlasti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije