Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u Vinkovcima

Željko Kraljičak: Snizit ću PDV na poljoprivredne proizvode i povezati zelenu i plavu Hrvatsku

Željko Kraljičak
Ivica Galovic/ PIXSELL
29.09.2015.
u 21:32

Kraljičak je kandidat HDSSB-a za budućeg ministra poljoprivrede

„Razvoj sela za obnovu Hrvatske“, naziv je javne tribine koju je večeras u Vinkovcima održao kandidat HDSSB-a za budućeg ministra poljoprivrede Željko Kraljičak.

Ovom prilikom Kraljičak je rekao kako je današnji položaj seljaka u Hrvatskoj na najnižoj razini, a da je razlog tome što su stvoreni monopolistički sustavi s jednim vlasnikom koji kontroliraju sve od resursa pa do samoga tržišta.

– Zato seljak u Hrvatskoj danas ne može opstati. Neophodno je da država postane čvrst partner seljaku kako bi on postao konkurentan, istakao je Kraljičak. Najavio je da bi kao ministar poljoprivrede odmah napravio strategiju poljoprivrede te radio na poticanju konkurentnosti. Ipak, prvo što bi napravio je, kako je rekao, stavljanje izvan snage anti seljačkog Zakona o privatizaciji državnog poljoprivrednog zemljišta. Najavio je i ozbiljne reforme u poreznom sustavu kada se govori o poljoprivredi,  smanjenje PDV-a na poljoprivredne proizvode te bitne zahvate u Zakonu o PDV-u koji govore o povlaštenom sustavu turizma.

– Subjekti u turizmu moći će zadržati te povlaštene odredbe ali samo ako budu plasirali poljoprivredne proizvode proizvedene u Hrvatskoj. Na taj način bi svi hrvatski proizvodi prodavali se u turizmu, a ne da imamo situaciju da naše proizvode ne možemo prodati, a da se u isto vrijeme isti ti proizvodi uvoze. Po meni turizam nije samo sunce i more nego je to i vino, hrana i još mnogo toga, rekao je Kraljičak koji očekuje kako bi prvi rezultati trebali biti vidljivi već u prvoj godini mandata.

Odredio je i ciljeve koji bi ostvarili u prvoj i drugoj godini mandata, oni srednjoročni koji se odnose od druge do pete godine, i dugoročni ciljevi koji bi se trebali ostvariti u periodu do deset godina. Sve to, kako tvrdi Kraljičak, jamči bolje sutra za hrvatsku poljoprivredu.

>> HDSSB predstavio svog budućeg ministra poljoprivrede – Željka Kraljička

Komentara 9

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
00:12 30.09.2015.

vec ministar pa kud prije ministar jos ni izbori nisu raspisani

MA
macor
21:48 29.09.2015.

Ovaj gore nije ni za dvi koze cuvati.

IZ
ivek.z.medjimurja
21:40 29.09.2015.

Ne vidim ništa što bi konkretno pomoglo poljoprivrednicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije