Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda u Karlovcu

Željko Goršić kriv za bespravnu gradnju društvenog doma

'29.01.2008., MORH, Zagreb - Prva konferencija za medije Zeljka Gorsica, novog drzavnog tajnika u Ministarstvu obrane.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
06.07.2011.
u 18:15

Dužan je isplatiti 50 dnevnih dohodaka, tj. 29.412 kuna te 500 kuna paušala sudskih troškova

Državni tajnik u Ministarstvu obrane Željko Goršić nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Karlovcu zbog protuzakonite gradnje društvenog doma u karlovačkom predgrađu Turanjski Goljaki, gdje živi. Dužan je isplatiti 50 dnevnih dohodaka, tj. 29.412 kuna te 500 kuna paušala sudskih troškova.

Pomoć Hrvatske vojske

Goršić je optužen i osuđen kao predsjednik Vijeća gradske četvrti Turanj, ulagača u gradnju doma, koja je trajala od prosinca 2009. godine do svibnja 2010., a što je izazvalo veliko zanimanje javnosti, pogotovu s obzirom na to da je gradnju poduprla i Hrvatska vojska. Podsjetimo, u to je doba ministar obrane bio Branko Vukelić, čijim se kadrom smatra Goršić. Obrana se temeljila na tvrdnjama da gradska četvrt nije bila ulagač, odnosno da su gradnju doma pokrenuli samoorganizirani mještani.

– Vijeće gradske četvrti nikad nije donijelo odluku da gradi bilo što, a kamoli bespravno. Na pritisak mještana, koji su htjeli osigurati prostor za druženje svojoj djeci, odlučili smo postaviti stambeni kontejner, međutim bili su nezadovoljni time i sami su započeli gradnju. U tome sam im kao privatna osoba pomogao pronalaskom sponzora, odnosno nabavom građevnog materijala – brani se Goršić.

Kaže da je, kad je doznao da je zemljište na kojem se gradi javno dobro, urgirao da se Grad uknjiži kao vlasnik, ne bi li legalizirao objekt u gradnji, što je konačno i urađeno. U međuvremenu je građevinska inspekcija obavila očevid, provela istragu i utvrdila da objekt nema dozvole te da je ulagač gradska četvrt. O tome je svjedočila građevinska inspektorica Vlatka Božić-Trivanović.

Vukelićev kadar

Goršić dodaje da je HV obavljao samo nadzornu i savjetodavnu ulogu te da ju nije pozvao. Podsjetimo, u to je doba ministar obrane bio Branko Vukelić, čijim se kadrom smatra Goršić.

Komentara 4

UT
utvara73
22:25 06.07.2011.

Drago mi je da je kažnjen jer je radio dobrobit za narod isto kao šta sam je radio i ja jedva punoljetan braneći ovu državu pa nakon rata sam smješten između prolupale budale i socijalnog slučaja kao i mnogi moji kolege, učlanio sam se u kao maloljetnik u HDZ 1991 godine i kao branitelj pitao ima li posla za mene negdje u nekoj državnoj firmi kao Čistoća, Zelenilo i nešto slično pa mi je rečeno podrugljivim riječima da se učlanim u HDZ pa će možda nešto biti, bitno je da je gospodin oršić omogućio svom sinu preljepu mladost punu ludosti, dobar posao i sigurnu zaleđinu pa sad neka plati kaznu i neka vidi kako je nama odbačenima koje će oni opet trebati pre izbore

VU
vulgaris
03:25 07.07.2011.

\"Goršić dodaje da je HV obavljao samo nadzornu i savjetodavnu ulogu ...\"!!!!!! Ovo je izjava godine. HV obavlja poslove nadzora pri gradnji seoskih \"domova kulture\". Svašta, svašta, svašta.... i taj još sjedi u MORH-u????

DE
deus ex machina
08:48 07.07.2011.

Ovaj lik je pravo oličenje pripadnioka vladajuće atranke (opasnih dijela?!), a mi mutavci još ovakve trpimo. Oh Bože, kad će izbori pa da ih već jednom otkačimo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije