Naslovnica Vijesti Hrvatska

Suradnik KOS-a kandidirao se za ustavnog suca

Glasnović navodi i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.
14. srpnja 2017. u 12:18 13 komentara 1929 prikaza
Željko Glasnović
Foto: Anto Magzan/Pixsell

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović danas je, problematizirajući način na koji se u Hrvatskoj biraju suci, izjavio da je nedavno dobio dokument prema kojem se suradnik KOS-a kandidirao za ustavnog suca.

Branko Bačić Ustavni sud HDZ i HNS: Ucjena SDP-a je neprihvatljiva!

"Nedavno sam dobio dokument gdje se jedan čovjek s kodnim imenom Vrbik koji je surađivao s KOS-om (jugoslavenska vojna kontraobavještajna služba) kandidirao za ustavnog suca", izjavio je Glasnović nakon stanke, te poručio da "sada ima dovoljno vremena da se naprave prave provjere tih ljudi koji će predstavljati hrvatski narod na najvišim razinama sudske vlasti".

Glasnović navodi i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Tvrdi kako je pred zadnje izbore predložio saborskom Odboru za pravosuđe da se napravi obrazac s ključnim pitanjima o ljudima koji se kandidiraju za najviše sudske vlasti, ali da to nije imalo odjeka.

Meni je predsjednik Odbora rekao da to nije njegov posao, ustvrdio je Glasnović propitujući i način na koji se ocjenjuje uspješnost rada u sudstvu. Neki suci riješe dva predmeta, neki stotinu, ista stvar, ne čudi onda što imamo pola milijuna neriješenih sudskih sporova, jer nema standardne procedure po kojoj bi se ocjenjivao rad sudaca na nižim razinama, zaključio je zastupnik.

GORAN SELANEC Kandidatu za ustavnog suca ljubav je trčanje, a istrčao je i bostonski maraton Ustavni sud Zaštitnik blokiranih Predsjednica se zalaže za to da Mislav Kolakušić postane ustavni sudac Željko Glasnović Objavio fotografiju SDP-ovac odgovorio Culeju i Glasnoviću: I mi s ljevice smo naoružani
Arena Centar
LJETO ZA DJECU U ARENA CENTRU
Idealno rješenje za zagrebačke vrućine

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar babas
  babas:

  Ne može se u Hrvatskoj napraviti karijera ako nemaš komunističko zaleđe,u svemu je tako,pa i u pravosuđu. Lustraciju je nemoguće provesti,kada ju je Karamarko prvi spomenuo,brzo mu je odzvonilo.

 • Deleted user:

  Sada mi je jasno iz kojih pobuda i štaba se medijski redovito napada Glasnović

 • Avatar mofo
  mofo:

  Eh glasnovicu, sta ti je jos jedan u toj hrpi..nist... pa nema pozicije di ih nema, tak da ni ova nije iznimka... osudeni smo na to valjda dok skroz ne izumru plus jos koja generacija iza njih (citaj partizani)... a ... prikaži još! do tad ce nas brinuti vec neka treca stvar....