Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnović:

Suradnik KOS-a kandidirao se za ustavnog suca

Željko Glasnović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
14.07.2017.
u 12:18

Glasnović navodi i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović danas je, problematizirajući način na koji se u Hrvatskoj biraju suci, izjavio da je nedavno dobio dokument prema kojem se suradnik KOS-a kandidirao za ustavnog suca.

"Nedavno sam dobio dokument gdje se jedan čovjek s kodnim imenom Vrbik koji je surađivao s KOS-om (jugoslavenska vojna kontraobavještajna služba) kandidirao za ustavnog suca", izjavio je Glasnović nakon stanke, te poručio da "sada ima dovoljno vremena da se naprave prave provjere tih ljudi koji će predstavljati hrvatski narod na najvišim razinama sudske vlasti".

Glasnović navodi i da je nedavno izašao izvještaj da u Hrvatskoj ima 20 sudaca koji su prijetnja nacionalnoj sigurnosti.

Tvrdi kako je pred zadnje izbore predložio saborskom Odboru za pravosuđe da se napravi obrazac s ključnim pitanjima o ljudima koji se kandidiraju za najviše sudske vlasti, ali da to nije imalo odjeka.

Meni je predsjednik Odbora rekao da to nije njegov posao, ustvrdio je Glasnović propitujući i način na koji se ocjenjuje uspješnost rada u sudstvu. Neki suci riješe dva predmeta, neki stotinu, ista stvar, ne čudi onda što imamo pola milijuna neriješenih sudskih sporova, jer nema standardne procedure po kojoj bi se ocjenjivao rad sudaca na nižim razinama, zaključio je zastupnik.

Komentara 13

Avatar babas
babas
12:42 14.07.2017.

Ne može se u Hrvatskoj napraviti karijera ako nemaš komunističko zaleđe,u svemu je tako,pa i u pravosuđu. Lustraciju je nemoguće provesti,kada ju je Karamarko prvi spomenuo,brzo mu je odzvonilo.

DU
Deleted user
13:04 14.07.2017.

Sada mi je jasno iz kojih pobuda i štaba se medijski redovito napada Glasnović

Avatar mofo
mofo
13:52 14.07.2017.

Eh glasnovicu, sta ti je jos jedan u toj hrpi..nist... pa nema pozicije di ih nema, tak da ni ova nije iznimka... osudeni smo na to valjda dok skroz ne izumru plus jos koja generacija iza njih (citaj partizani)... a do tad ce nas brinuti vec neka treca stvar....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije