Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjine

Željko Balog ostaje na čelu Vijeća romske nacionalne manjine

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 07.07..09., Cakovec, Hrvatska- Zeljko Balog, predsjednik romske nacionalne manjine za medjimursku zupaniju. Photo : Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
01.09.2011.
u 16:21

Balog je izabran tajnim glasovanjem dobivši povjerenje 23 od ukupno 25 vijećnika. Pozvao je na suradnju sve predstavnike Roma, uključujući i one koji su izgubili na izborima

ČAKOVEC - Željko Balog iz Pribislavca i u novom će četverogodišnjem sazivu biti na čelu Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji. Balog je izabran tajnim glasovanjem dobivši povjerenje 23 od ukupno 25 vijećnika. Pozvao je na suradnju sve predstavnike Roma, uključujući i one koji su izgubili na izborima. Predložit će da se sjedište Vijeća preseli u Pribislavec.

Župan Ivan Perhoč istaknuo je da od predstavnika Roma očekuje puno bolju suradnju nego dosad.

- Očekujem i inicijative i prijedloge za rješavanje životnih problema - kazao je.

Inače, vijeća nacionalnih manjina mogu se formirati u županijama u kojima pojedina manjina ima više od 500 pripadnika. Prošli saziv nije odradio zacrtanu ulogu, sjednice se zbog sukoba predstavnika romskih udruga nisu sazivale, a nisu se donosili ni planovi i programi rada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije