Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željka Markić:

Zabrinjava islamofobija kojom se krenulo na ministra Hasanbegovića

Željka Markić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.02.2016.
u 08:54

Njezina udruga podržala je smjenu Povjerenstvo za neprofitne medije zbog čega su neke druge udruge civilnog društva zatražile smjenu Hasanbegovića.

Željka Markić iz udruge U ime obitelji u emisiji "U mreži prvog" Hrvatskog radija kazala je da je zabrinjava "islamofobija" kojom se krenulo na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, piše HRT.  

Njezina udruga podržala je smjenu Povjerenstvo za neprofitne medije, zbog čega su neke druge udruge civilnog društva zatražile smjenu Hasanbegovića. Željki Markić sporan je način kako je Povjerenstvo dijelilo novac neprofitnim medijima. 

"Ovo je trebalo izvesti elegantnije i poštovati kontinuitet"

– Oko 90 posto medija negativno se referiralo na referendum o braku, a 70 posto građana na referendumu je tome dalo pozitivan glas, što je očit nesrazmjer između izvještavanja medija i volje građana – kazala je Markić u emisiji te je upitala zašto portal Udruge U ime obitelji nije dobio potporu povjerenstva. 

Član raspuštenog povjerenstva Tonči Kursar u emisiji je odgovorio Markić da se pri dodjeli novca gledalo da se pomogne ''specifičnim manjinama'' kako bi se njihov glas čuo. Mislio je da će Povjerenstvo raditi do kraja svog mandata. 

– Nova vlada mogla je pripremiti novu medijsku strategiju zbog kontinuiteta, jer je i bivša vlada bila Vlada RH. Ovo je trebalo izvesti elegantnije i poštovati kontinuitet – kazao je Kursar i dodao da je odlučivanje Povjerenstva bilo potpuno transparentno. 

>>Akademik Kusić 'ugrizao' medije zbog 'ustaše'

>>Ako nema potrebe za stručnim povjerenstvom, onda zaključite sami

Komentara 121

CI
cicibela
09:09 02.02.2016.

A što ćemo s ovim: 1) Bivša ministrica Andrea Zlatar Violić kojoj je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izreklo kaznu zato što je dodijelila sredstva Ministarstva kulture časopisu "Zarez", kojeg je uređivala prije stupanja na dužnost. 2) Na portalulu H-alter postoje tekstovi koje je potpisala Mima Simić, članica povjerenstva koja je dala svoj glas za to da taj medij dobije 250.000 kuna. 3) Na portalu Libela otkrit ćemo tekstove koje je potpisivala Suzana Kunac, koja je kao članica Povjerenstva digla ruku za dodjelu 70.000 kuna tom mediju.

MA
Marko1337
09:07 02.02.2016.

To je partijsko etiketiranje, kako bi se spriječilo ministra da ukloni kukolj i parazite zločinačke partije iz društva. Sve više će cičati gamad kada ih odgurne od državne sise. Nije gamad naučila živjeti od svog rada.

EU
eurobanana
09:42 02.02.2016.

zapanjujuce da nitko ne pise da agrokor dobiva subvencije da sve zaposlene placa todoric sa subvencija..u prinzipu porezni obaveznik placa zaposlenike u agrokoru...zato svi bivsi ministri bilo koje vlade ceka posao u agrokoru........zapanjujuce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije