Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poručila esdepeovcima

Željka Markić: Znamo da se i vama prijeti otkazima

u ime obitelji,željka markić
Foto: Youtube Screenshot
1/2
24.11.2013.
u 21:20

U ime obitelji danas je na YouTubeu objavila novi video pod nazivom ''U ime obitelji: Poziv glasačima i biračima SDP-a''. Incijativa je i poslala zahvalu svim političkim strankama koje su ih podržale

Građanska inicijativa "U ime obitelji" danas je uputila zahvalu i poticaj političkim strankama koje su podržale ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca da potaknu svoje članove da izađu na prvi referendum u 23 godine hrvatske države koji su zatražili i omogućili sami građani. Također, inicijativa je na YouTubeu objavila novi video pod nazivom ''U ime obitelji: Poziv glasačima i biračima SDP-a''. U njemu najistaknutija članica inicijative Željka Markić tvrdi kako im se zadnjih dana javlja sve više glasača i članova SDP-a i drugih stranaka na vlasti ''koji se ispričavaju i osjećaju osramoćeni postupcima aktualne vlasti, govorom mržnje i nametanjem jednoumlja te iskorištavanjem političke moći protiv svih koji će na referendumu 1. prosinca glasati za brak kao zajednicu muškarca i žene''.

- Znamo da ste i vi, članovi i glasači SDP-a i drugih stranaka na vlasti izloženi pritiscima. Znamo da se i vama prijeti otkazima. Znamo da vam se nameće stranačko jednoumlje. Brak, zajednica žene i muškarca, osnovica je obitelji, a obitelj je temelj ovog društva. I vi ste dio ovog društva, i vi ste odgovorni za ovo društvo. Zato, ne dajte zastrašiti. Odmaknite se od stranačke pripadnosti i glasujte po svojoj savjesti - kazala je Markić te 1. prosinac proglasila ''praznikom demokracije''.

Pritisci na članove stranaka

Osim najnovijim video uratkom, ''U ime obitelji“ o ''pritiscima'' koji se vrše na članove stranaka, državne službenike i dr. upozorava u zahvali poslanoj strankama, između ostalih HDZ-u, HSS-u, HSP-AS-u, HDSSB-u i HGS-u.

- Slobodni smo Vas zamoliti da i u ovom razdoblju, posljednjih tjedan dana pred referendum, Vašem članstvu proslijedite informacije o održavanju referenduma u nedjelju, 1. 12. 2013., da ih uputite na našu internetsku stranicu (www.uimeobitelji.net) te ih pozovete da što bolje prouče argumente za i protiv ustavne zaštite braka. Držimo da je u ovom okruženju jednostrane kampanje koju vodi aktualna vlada iznimno važno biračima, članovima i podupirateljima Vaše stranke, pomoći da donesu informiranu odluku. Isto tako, dobivamo informacije o pritiscima koji se vrše na državne službenike, članove sindikata, zaposlenike u obrazovnom sustavu i dr. kako bi glasali protiv. Molimo Vas da nam sve takve informacije proslijedite kako bismo ih mogli uključiti u naše izvješće o (ne)poštivanju preporuka Venecijanske komisije Vijeće Europe od strane aktualne vlasti. Podsjećamo na stranke koje su podržale da se Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca parlamentarne: HDZ, HSS, HSP-AS, HDSSB, HGS i izvanparlamentarne stranke: Akcija za bolju Hrvatsku, Autohtona slavonsko posavska stranka – ASPS, Glas razuma, Hrvatska čista stranka prava – HČSP, Hrvatska demokratska regionalna stranka – HDRS (Sisak), Hrvatska stranka prava – 1861 – HSP-1861, Hrvatska stranka prava – HSP, HRAST - Pokret za uspješnu Hrvatsku, Hrvatski zbor – Zbor, Nezavisna lista Ante Đapića – NL Ante Đapića, Obiteljska stranka – OS, Stranka Dubrovnik regija – SDR, Srpska narodna stranka – SNS, Stranka umirovljenika – SU, Zavjet za Hrvatsku – ZZH, Zeleni Hrvatske - navodi se u zahvali.

>>Strikoman u akciji: Milenijska fotografija za 'U ime obitelji'

Komentara 20

MA
mar06mir
21:59 24.11.2013.

Glasanje je tajno. Prema tome nitko nikome ne moze narediti sto treba zaokruziti.

Avatar tituš
tituš
21:31 24.11.2013.

Pozivam SDP-ovce da dođu po šalabahtere!

Avatar uussuu
uussuu
21:57 24.11.2013.

Hrvat sam, nisam vjernik, ne idem u Crkvu, ne molim se Bogu... dakle nisam praktični vjernik ali poštujem instituciju crkve. Izlazim na referendum i glasam ZA! Ne mogu prihvatiti da homoseksualni lobi nameće Hrvatskoj kroz politiku Milanovića i Josipovića daa se homoseksualcima omogući brak i da na taj način dođu do posvajanja djece. Ne mogu prihvatiti da se krše osnovna prava djeteta i obezvrjeđuje hrvatska tradicija. Nezamislivo mi je da im se omogući kroz brak da dođu do posvajanja djeteta. Nema šanse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije