Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađarska granica

Željeznom zavjesom protiv izbjeglica

izbjeglice
Foto: Deutsche Welle video screenshot
24.08.2015.
u 10:38

Mađarska vlada na granici sa Srbijom ubrzano gradi željeznu ogradu kako bi spriječila izbjeglice u prelasku na tlo te zemlje

Prije 25 godina pao je Berlinski zid. Često se zaboravi da su i Zid, ali i Željezna zavjesa, počeli padati u jednoj drugoj zemlji – u Mađarskoj.

Ondje je, naime, otvorena prva granica prema Zapadu. Mađarska je zbog toga postala simbol slobode. Ali samo četvrt stoljeća poslije u Europi niču novi zidovi: u glavama i na granicama.

Upravo mađarska vlada na granici sa Srbijom ubrzano gradi željeznu ogradu kako bi spriječila izbjeglice u prelasku na tlo te zemlje. Ironija sudbine je da je riječ o ljudima koji ne žele ništa drugo nego – slobodu. 

>> Sirijski pakao zamijenili smo onim na granici s Makedonijom

Komentara 21

LK
L@k@konjic@
12:10 24.08.2015.

Ne žele oni slobodu nego islamizirati Europu

AR
arwin
12:36 24.08.2015.

Za slobodu se treba boriti a ne bježati i dezertirati iz svoje zemlje.

Avatar punkufer
punkufer
12:49 24.08.2015.

Bravo za Mađare! Pametno rade. Ali oni nemaju na vlasti odnarođenu i izdajničku vlast kao mi. Milanović i Pusićka će za malo tapšanja po ramenu u Burxellesu rado prihvatiti tisuće ljudi koji će zajašiti naš žalosni socijalni sustav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije