Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Želja francuskih vlasti da ukine ispovjednu tajnu zla je namjera prema Crkvi

Je li civilnim vlastima doista cilj kazniti počinitelje i spriječiti nove zločine te nadoknaditi štetu žrtvama ili se samo osvetiti Crkvi zbog neljudskih čina nekih njezinih sinova. Koji nedvojbeno zaslužuju najstrožu kaznu po svim zakonima

Komentari 7

SL
slavenZadravec
18:23 23.10.2021.

Ispovjednu tajnu u katoličkoj crkvi bi trebalo tretirati kao i ostale u sličnoj situaciji. Psiholozi /psihoanalitičari su često isto suočeni s priznavanjem kaznenih djela (izravno ili neizravno). Ukoliko crkva traži izuzeće od zakona koji važe za ostale onda mora dati neki ozbiljan ustupak.

VL
GK
gjuro.kladaric
01:40 25.10.2021.

interesantno je to s crkvom... sve se moze oprostiti, ali grijeh odavanja ispovjedne tajne je najveci, cak veci i od drkanja... kojesta... zabranom odavanja ispovjedne tajnce crkva samo izravno stiti silovatelje u svojim redovima... a i to - namjerno...

VL
RO
romobil
18:20 23.10.2021.

Ispovjed i ispovjedna tajna !? Može li smješnije?

VL
Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
01:00 23.10.2021.

U Francuskoj , Republika je laicka. Drzava i religija, od 1905, su strogo odvojeni. Drzavni, Civilni zakoni su iznad "Bozjih" i kad je kriminalni cin utvrdjen, penalno se odgovara.. To sto Katolicka crkva prikriva svoje crne ovcice, dovodi do togaa ljudi vise ne vjeruju u Crkvene institucije, postaju agnostici, okrecu se drugim religijama a i broj francuskih svecenika se srozao na 0. Nedavno je sama Crkva, hrabro,, pred javnoscu, objavila studiju o slucajima zlostavljanja u njenim redovima, u Francuskoj, od 1950 do danas. Radi se o ogromnoj brojco od preko 30000 zrtava, od toga 220000 dijece. To sto Hrvatska ima ugovore sa Vatikanom i sto se ona njih drzi, obavezuje samo drzavne institucije. Ako u hrvatskoj Crkva prikriva devijacije to znaci da drzava zatvara oci, pere ruke i priznaje da su "Bozji" zakoni iznad civilnih.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.