Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM & VRT

Želite stablo od kojeg ćete imati puno koristi? Ovo je pravi izbor!

'paulovnia2_nnn_vrt_270213'
''
17.03.2013.
u 11:00

Osim što će svojim prekrasnim ljubičastim cvjetovima mamiti pozornost pa i ljubomoru prolaznika, od tog drveta imat ćete veliki koristi.

Prekrasno drvo paulovnija latinskog naziva Paulownia elongata drvo je koje agronom Jurica Glumpak preporučuje da posadite u svom dvorištu, jednu sadnicu ili više njih jer, osim što će svojim prekrasnim ljubičastim cvjetovima mamiti pozornost pa i ljubomoru prolaznika, od tog drveta imat ćete veliki koristi. Razlog preporuke je u tome što se vode različite rasprave o tome što ćemo, kako i gdje saditi nakon ulaska u EU, a postoji dvadesetak biljnih vrsta koje se u Hrvatskoj još ne sade, a jako su zanimljive malim i velikim proizvođačima, distributerima, obrtnicima, ali i svima nama kojima su troškovi grijanja preveliki. Naime, drvo je izvrsno za ogrjev zbog toga što ima kalorijsku vrijednost od 4500 kilokalorija što je jednako kao i kalorijska vrijednost dobrog ugljena, a daje tek 0,57 kilograma po toni pepela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije