Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAHN DOLAZI U POSJET

'Želimo uputiti poruku kako je nemoguće da od članica EU-a čujemo da su Srbija i Srbi šaka jada'

Nebojša Stefanović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
08.09.2016.
u 11:24

Odgovarajući na pitanje da li će srbijanski ministri i predstavnici vlade i dalje šutnjom pratiti poruke i izjave iz Hrvatske, ministar Stefanović je ponovio da će "svi poštovati odluku premijera i neće odgovarati na provokacije".

U subotu 10. rujna u službeni posjet Srbiji doputovat će europski povjerenik za proširenje i susjedsku politiku Johannes Hahn, a Beograd dolazak visokog europskog dužnosnika vidi kao priliku za "ozbiljne razgovore i rasterećenje situacije" aktualne posljednjih nekoliko mjeseci u regiji, među ostalim i o stajalištima Hrvatske kao članice EU-a prema Srbiji, izjavio je u četvrtak srbijanski vicepremijer i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Želimo da se čuje i naša poruka. Srbija želi mir, stabilnost u regiji, što su preduvjeti i za ekonomski rast. Želimo da s povjerenikom Hahnom razgovaramo otvoreno o svim pitanjima, da uputimo poruku kako je nemoguće da od članica EU-a čujemo da su Srbija i Srbi šaka jada", izjavio je Stefanović gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Na pitanje što sve Beograd očekuje od Bruxellesa, imajuću u vidu nezadovoljstvo odgovorom iz EU-a na pismo srbijanskog premijera Aleksandra Vučića europskim dužnosnicima u kojem se požalio na napetosti u regiji i odnos Hrvatske prema Srbiji, Stefanović naglašava kako "Srbija od EU očekuje jasno stajalište".

"Želimo otvoreno reći o čemu razmišljamo i otvoreno i racionalno razgovarati o činjenicama koje su se događale. Ne možete za naš narod reći da je 'šaka jada', to nije dobra poruka. Ja bih volio čuti odgovore u svezi s tim", rekao je Stefanović, zamjerivši i što Europska unija sufinancira pojedine medije u Beogradu koji kritički pišu situaciji u Srbiji, ponekad tako da ih demantiraju i pojedine međunarodne institucije.

Odgovarajući na pitanje da li će srbijanski ministri i predstavnici vlade i dalje šutnjom pratiti poruke i izjave iz Hrvatske, ministar Stefanović je ponovio da će  "svi poštovati odluku premijera i neće odgovarati na provokacije".

"Nećemo odgovarati - ne zato što je Srbija nemoćna, već zato što je to dobra politika, ali nećemo dopustiti ni da Srbija bude ponižavana, što smo i pokazali. Mislim da će premijer u lice moći reći povjereniku Hahnu sve što misli", rekao je srbijanski vicepremijer i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović za RTS.

On je najavio i da će Johannes Hahn u subotu nazočiti sjednici srbijanske vlade, te da će među temama biti i pregovaračka poglavlja 23 i 24, ocijenivši kako je su ministarstva pravde i unutarnjih poslova napravila "značajan napredak".

"Za Srbiju su vladavina prava i reforme u vladavini prava važan korak naprijed i važan strateški cilj", rekao je srbijanski ministar policije za RTS.

>> Kovač: Bili smo u pravu, Srbiju tužakanja neće dovesti nikuda

Komentara 19

ZZ
zztopigor
11:41 08.09.2016.

srbo.....sto je, pece istina

Avatar marengo2
marengo2
12:23 08.09.2016.

Dok kmece i cinkaju EU ko je sta rekao za njih dok druge nazivaju ustasama a restauriraju srpske fasiste (cetnike),podmuklo kao hijene,preko Dodika rade na rasturanju Bosne i Hercegovine i koce preko svojih srpskih poltrona i najmanji napredak te drzave pokusavajuci da se docepaju necega sto nisu uspjeli ratom a ujedno glumataju dobrice i kako oni pokusavaju da ukore Dodika a ovaj svakih pet dana putuje u Beograd po nove upute,pa ko tu koga ludim pravi????. Podmukla je politika srpskih politicara i njihovih takozvanih akademika i crkve. Srpski narod je vecinskom dijelu OK ali politika im je prostitutska...

HR
hr76
11:39 08.09.2016.

Ovi četnici stvarno ne misle prestati s provokacijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije