Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovar - Srebrenica

'Želimo podsjetiti na sve žrtve u srpskoj agresiji na Hrvatsku i BiH'

ultramaraton Vukovar - Srebrenica
Miroslav Flego/VLM
06.07.2013.
u 18:01

U ovom zahtjevnom maratonu sudjeluju hrvatski branitelji Mladen Hodak i Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Mirsad Veladžić iz Daruvara.

U spomen na 18. godišnjicu genocida u Srebrenici, ispred Memorijalnog centra na Ovčari odakle ih je ispratio vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, krenuo je ultramaraton dug 227 kilometara Vukovar - Srebrenica kojega po drugi put organizira Vijeće bošnjačke nacionane manjine grada Zagreba, a održava se pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

U ovom zahtjevnom maratonu sudjeluju hrvatski branitelji Mladen Hodak i Duško Štrbac iz Zagreba, Elvir Rakipović iz Osijeka i Mirsad Veladžić iz Daruvara. - Želimo podsjetiti na sve nevino stradale žrtve u srpskoj agresiji na Hrvatsku i BiH 90-tih te posebno odati počast žrtvama Vukovara i Srebrenice. Ujedno, ultramaratonom želimo povezati dva grada i njegove žrtve - kaže Kemal Bukvić, organizator ultramaratona dodajući kako trče pet etapa i svakog dana noće u nekom od gradova u Hrvatskoj i BiH na putu gdje ih ugoste prijatelji pa ih je tako u Vinkovcima dočekao i ugostio dogradonačelnik Tomislav Šarić. U Srebrenicu dolaze u srijedu oko 12,45 sati.

>>'Srebrenic​a Rijekom hodi': U more bacili 18 bijelih ruža

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije