Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podigli križ

'Želimo na ovaj način zahvaliti Bogu za Martinin život'

pleternica (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/5
23.09.2013.
u 08:58

-Podizanjem križa željeli smo zahvaliti Bogu za Martinin život. Mi smo proteklih godina prošli teški križ i hvala svima, i Bogu i ljudima, koji su nam na tom putu pomogli – kazao je Mijo Rukavina, Martinin otac.

U selu Zagrađu, nedaleko Pleternice požeški je biskup dr.Antun Škvorčević blagoslovio križ koji je podigla obitelj 20 –godišnje Martine Rukavina. Obitelj ga je podigla u znak zahvalnosti Bogu što im je podario snagu da su mogli prihvatiti i nositi križ koji je pritisnuo njihovu obitelj kad im je kćerka Martina zajedno s drugom djecom prije sedam godina nastradala u nesreći školskog autobusa. Ona je ostala invalid, a njezina prijateljica Katarina Mihaljević je izgubila život.

-Podizanjem križa željeli smo zahvaliti Bogu za Martinin život. Mi smo proteklih godina prošli teški križ i hvala svima, i Bogu i ljudima, koji su nam na tom putu pomogli – kazao je Mijo Rukavina, Martinin otac.

Biskup je u uvodu spomenuo kako je radostan što je obitelj Rukavina spoznala da ni jedna ljudska patnja nije besmislena te što podizanjem križa svjedoči da su smisao svojih patnji pronašli u Isusovu križu, znaku njegove pobjede. -Želimo danas posvjedočiti svoju blizinu i obitelji Mihaljević čija je kćer Katarina poginula. Njihovu tugu i križ povjeravamo Isusu Kristu, živome pobjedniku koji je prisutan u svim našim križevima kao naša pobjeda – poručio je biskup.

Nakon blagoslova križa brojni vjernici su se u procesiji uputili u crkvu sv. Roka gdje je biskup predvodio euharistijsko slavlje. Blagoslovu križa uz rodbinu i prijatelje obitelji Rukavina nazočili su brojni Zagrađani te požeško- slavonski župan Alojz Tomašević i pleternički dogradonačelnik Domagoj Katić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije