Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGK Varaždin

Želimo i nadalje biti motor regionalnog razvoja

'varazdin/medjimurje, 18.11.2009., varazdin, ravnatelj gospodarske komore ogranka varazdin i direktor croatia osiguranje poslovnica varazdin cedomil cesarec Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
20.05.2011.
u 11:16

- U Varaždinskoj županiji, unatoč dvojbama, uvijek smo bili svjesni da nam je za daljnji stalni gospodarski razvoj nužna industrija - kaže predsjednik Županijske gospodarske komore Čedomil Cesarec

Varaždinska županija ovih je dana proglašena najkonkurentnijom u Hrvatskoj, a doprinos tom priznanju dala je i Županijska komora Varaždin proaktivnom, regionalnom gospodarskom politikom koju provodi još od 1996. godine, favoriziranjem vlastitih rješenja, često sasvim suprotnih od nacionalnih trendova. Pri osnivanju Gospodarske zone Varaždin, prve poslovne zone u Varaždinskoj županiji nakon osamostaljenja, kada nije bilo domaćih izvora, stranim su investitorima ponudili cjelokupnu gospodarsku infrastrukturu i svu logističku podršku u formi „one-stop shopa“ i posve uspjeli.
Stečeno iskustvo primijenili su i u projektu osnivanja i punjenja Slobodne zone Varaždin, koje je uspješno zaokruženo ovaj mjesec, prodajom posljednje parcele za gradnju novog proizvodnog objekta.

– U Varaždinskoj županiji, unatoč dvojbama, uvijek smo bili svjesni da nam je za daljnji stalni gospodarski razvoj nužna industrija. Zbog te spoznaje kroz tranzicijski smo period ulagali velike napore, ponekad sasvim usamljeni na hrvatskoj gospodarskoj sceni, da očuvamo industriju, da prevladamo naslijeđene strukturne probleme, nisku akumulativnost, visoki radni intenzitet i kroničnu nezaposlenost. Dugoročno smo svoju šansu vidjeli u reindustrijalizaciji i povećanju izvoza kao najvažnijim strateškim ciljevima. Danas, kada je Varaždinska županija vodeća u Hrvatskoj prema pokazateljima konkurentnosti, moram čestitati našim poduzetnicima jer konkurentnost i uspješnost počinju i završavaju upravo u realnom sektoru. Na ovom iznimnom priznanju čestitam i jedinicama lokalne uprave i samouprave te svim partnerskim institucijama u Varaždinskoj županiji koje su zajedno s nama stvarale poslovno okruženje i s kojima, u dugogodišnjoj suradnji, sinergijskim radom zajednički ostvarujemo ciljeve. Želimo i nadalje biti motor regionalnog razvoja – istaknuo je Čedomil Cesarec, predsjednik Županijske gospodarske komore.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije