Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGORSKI TURIZAM

Želimo da stranci na putu do mora stanu kod nas dulje od dan-dva

Srednjovjekovni tabor
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
20.01.2015.
u 23:30

Na proljeće će se graditi prvi od triju hotela u Stubičkim Toplicama, a najavljeno je i uređenje autokampa u Tuhlju

Nakon rekordne lanjske godine, u kojoj je Krapinsko-zagorsku županiju posjetilo 15% više turista nego 2013., a ostvareno je oko 200.000 noćenja, 16% više, u Zagorju ne misle spavati na lovorikama, nego kuju nove planove.

– Na proljeće bi trebala početi gradnja prvoga od triju budućih hotela u Stubičkim Toplicama te bi se trebao otvoriti bazenski kompleks u Krapinskim Toplicama, a u najavi je i uređenje i proširenje autokampa u Termama Tuhelj – kazala je jučer Sanja Škrinjar, direktorica županijskog TZ-a.

Zadovoljna je time što je Krapinsko-zagorska županija druga u kontinentalnoj Hrvatskoj, iza Karlovačke, po broju turista, ali i upućuje na područja u kojima treba napredovati.

– Osim po termama, Zagorje je poznato i po dvorcima, ali tu moramo poraditi na dodatnim sadržajima, na pričama, legendama, gastronomskoj ponudi. Već je primjetan trend da se stranci na putu do Jadrana kod nas zadržavaju dan ili dva i želja nam je da to produljimo – rekla je.

Kako to učiniti, definirat će se masterplanom zagorskog turizma, čija izrada u suradnji s resornim ministarstvom upravo počinje, a dokument će biti gotov do konca godine. Zanimljivo je također da turistički pokazatelji nisu rasli samo u pogledu broja hodočasnika. Mariju Bistricu, naime, lani ih je obišlo 7% manje nego 2013.

>>Kupanje i opuštanje na Zelenoj rivijeri

>>Britanski The Mirror: Zagorje je skriveni hrvatski dragulj!

Komentara 1

DU
Deleted user
08:16 21.01.2015.

dej mu bog zdravlja do vam napravi dobar master plan i ukaže da su ciljane skupine za prvu ruku tu pod nosom, ne preveć penežljive, ali stvarne. onda se more dalje razmišljati. ali ne znam zakaj imam dojam da bu se išlo linijom nepogovora prema naručitelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije