Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lejune Jamous:

'Želim da djeca u Siriji budu kao i djeca u SAD-u, da se igraju u miru'

Jamous (1)
Foto: al-arabiya.net
1/3
19.11.2012.
u 15:56

Lejune Jamous razgovarala je s Michelle Obamom i zamolila je da njezin muž Barack Obama pomogne sirijskim ženama i djeci

Dirljiv zagrljaj te šapat između prve dame SAD-a Michelle Obame i 13-godišnje Sirijke Lejune Jamous tri dana prije izbora na skupu demokrata u državi Ohio, nakon čega je prva dama bila vidno potresena i suznih očiju, nije ostao neprimijećen. Iako prva dama nije željela novinarima kazati čime ju je mlada Sirijka, koja je na skup došla sa svojom prijateljicom i omotana zastavom sirijske revolucije, uspjela tako ganuti, to je učinila Lejune Jamous koju su novinari pronašli u Cincinnatiju, najvećem gradu u Ohiju.

– Stajala sam po strani kad je prva dama Michelle Obama, primijetivši sirijsku revolucionarnu zastavu oko moga vrata, odmaknula od sebe osobne čuvare i prišla mi te me pozdravila, zagrlila me i upitala jesam li ja Sirijka!? Da, Sirijka sam, ali sam i američka državljanka. Je li vam vaš muž što rekao za Siriju? Hoće li pomoći u zaustavljanju tog rata ako bude ponovno izabran za predsjednika?

– Ne , nije mi ništa rekao!

– Molim vas, recite mu neka pomogne sirijskim ženama i djeci! On će znati kako, sigurna sam u to. Molim vas, prenesite mu naše molbe da zaustavi krvoproliće i ubijanje djece.

– Hoću, prenijet ću mu što si rekla. Sigurna sam da će učiniti sve što je u njegovoj moći i znam da je to izuzetno važno za njega jer znam da je osjetljiv na dječju patnju.

– Recite mu da ću mu poslati pismo i detaljno mu opisati agoniju kroz koju prolaze sirijska djeca i žene i molit ću ga za pomoć. Molim vas, pobrinite se da on to pismo dobije i pročita, a ne da završi u rukama administratora koji će ga baciti u koš. Ja samo želim da djeca u Siriji budu kao i sva djeca u SAD-u, da žive u miru i igraju dječje igre, da idu u školu, a ne na ratište jer puno je mojih vršnjaka u Siriji, nažalost, pod oružjem.

– Hoću, dušo, hoću. Ono što se u Siriji događa zastrašujuće je i moramo to zaustaviti. Obećavam ti da će djeca u Siriji uskoro živjeti u miru i neće patiti.

– U pismu ću ja napisati predsjedniku, ali i vi mu recite da, iako sam dijete i imam samo 13 godina,  već sam politički sazrela. Bila sam najmlađi sudionik na demonstracijama u travnju ispred sirijskog veleposlanstva u Washingtonu.

– OK, dušo. Obećavam ti da će nakon izbora predsjednik Obama nešto poduzeti oko rješavanja sirijskog problema – ganuta i suznih očiju obećala mi je Michelle Obama.

Kamal, otac Lejune Jamous, preselio se u SAD prije 32 godine jer ga je sirijski režim optužio za urotu protiv države. Prije odlaska iz Sirije živio je u Damasku, u kvartu Midana koji je danas poznat kao uporište pobunjenika u glavnom sirijskom gradu.

>> U Siriji poginulo najmanje 20 pripadnika sigurnosne službe

Komentara 5

Avatar madcap
madcap
16:34 19.11.2012.

Pa, do sad je već puno učinio za demokratizaciju sjevera Afrike, a sad kad je osvojio premoćno drugi mandat čime su birači poduprli njegovu politiku može slobodno biti i znatno radikalniji te učiniti još i više. Treba pomoći sirijskom narodu da se oslobodi diktature, ali treba ujedno spriječiti i ultra-desne islamiste da izazovu bratoubilački rat u Siriji. Obama će to znati učiniti i potpuno sam uvjeren da će u Siriji kao što je slučaj i u Libiji zavladati napokon progresivne snage.

IP
info_punkt
17:18 19.11.2012.

vuk se rasplakao nad sudbinom janjeta...

NI
nidjomidjo
20:18 19.11.2012.

Puno je učinio zaista za demokratizaciju sjeverne Afrike, tako da je u svim tim zemljama trenutačno kaos, bezvlađe, sustavno maltretiranje i eliminacija ljudi koji su bili lojalni svrgnutim režimima itd..Sustavno zamišljen i proveden plan za izazivanje kaosa, a samim time i straha i nesigurnosti koji se uvlači u ljude i sprečava ih da žive normalno svoje živote. Madcap zaista neznam da li si pijan ovo napisao ili dolaziš iz istog izvora. Jedino što ga je mogla pitati i tražiti je da povuče svoje agente i plaćenike iz Sirije i ponovno će se djeca moći u miru igrati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije