Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Želi li dulji život, čovjek će se morati redizajnirati

Ako bismo mogli omogućiti našim stanicama dijeljenje zauvijek te zadržavanje svih podataka u našem izvornom genomu iz prve stanice nepromijenjenima, znači li to da bismo mogli živjeti zauvijek?

Komentari 5

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
14:37 17.11.2020.

Naš eminentni stručnjak Radman dokazao je da u biti starimo jer OKSIDIRAMO=HRĐAMO! Naime svi smo čuli za ANTI-oksidanse iz voća i povrća i njihove benefite, kada kisik otpušta energiju dolazi do oksidacije tkiva i posljedićno oštećenja stanice, antioksidansi poništavaju taj proces djelomićno, love oksidante i uništavaju ih kao što npr.antitijela love viruse i bakterije i uništavaju ih. Paradok dakle da kisik koji nam daje život, ujedno nas malo po malo ubija, to nije reverzibilan efekt, samo se može usporiti. PREHRANA je kljuć na Okinawi u Japanu živi najviše stogodišnjaka, 1000 na milijun stanovnika u prosjeku, oni jedu RGANSKO, puno sirovog voća i povrća, ne jedu meso a ono što termički obrađuju ne kuhaju nego se radi na pari i piju puno zelehog čaja koji sadrži antioksidanse. Žive i bez stresa a poznat je termin OKSIDATIVNI STRES, to je svakodnevni stres od posla i drugih čimbenika,on tjera adrenalin i noradrenalin u vene uvisokim dozama a vidi vraga za to je potrebno puno KISIKA o kojem smo pisali što čini polsjedićno stanicama.

VL
DU
Duslikr
15:01 17.11.2020.

Čini mi se da ce u budućnosti fokus biti na etičkim pitanjima. Pita Rudan tko smije određivati pravila. Pa svi bi trebali odlučivati, ali na kraju odlučuje elita. Ono što je ključno po mom viđenju je hoće li se znanje koristitj za dobre ili loše ciljeve. Gledajući trenutno, za loše pošto smo mi kao vrsta na vrlo niskom stupnju svijesti. Možda bi trebalo staviti fokus na to kako živimo umjesto koliko. Kad bi bio moguć , vječni život privilegiranih zvuči kao ružan svijet. Trenutno, bar smrt garantira jednakost za sve.

VL
AA
Aartur
15:03 17.11.2020.

Želimo li dulji život, prvo se moramo izbaviti iz lockdowna u kojeg su nas ti isti stručnjaci zaključali

VL
Avatar Asterix
Asterix
17:01 17.11.2020.

A tko bi nahranio sav taj svijet? Međusobno bi se ubijali za "sve optimalniju" hranu.

VL
KE
Kendra
14:07 17.11.2020.

Hmmm, do 120 bi baš bilo zgodno. :)))

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.