Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Želeva se povukla, a loše stoje i Rehn te Kroes

Iako je iza nje stala Europska pučka stranka, procijenjeno je da Želeva, zbog laži i nesposobnosti, nema izgleda dobiti dovoljno glasova u Europskome parlamentu.
19. siječnja 2010. u 15:28 2 komentara 2 prikaza
'zeleva_nnn_rad_190110'
Foto: 'Photoshop'

Bugarska ministrica vanjskih poslova Rumiana Želeva, koju je Sofija bila kandidirala za europsku povjerenicu za međunarodnu suradnju i humanitarnu pomoć, odustala je od kandidature. Iako je iza nje stala Europska pučka stranka, kojoj je potpredsjednica, procijenjeno je da nema izgleda dobiti dovoljno glasova u Europskome parlamentu. Uz to što ju se sumnjiči da je u imovinskoj kartici lažno prikazala da je udio u jednoj tvrtki prodala ranije nego što je to stvarno učinila, ona je na saslušanju u EP-u pokazala prilično neznanje i manjak sposobnosti za novi posao.

Umjesto Želeve, Sofija je odmah kandidirala potpredsjednicu Svjetske banke Kristalinu Georgievu. Za nju će EP 3. veljače prirediti posebno saslušanje, pa će o novome povjereničkome kolegiju europarlamentarci glasovati najranije 9. veljače, a možda i kasnije, ostvare li se najave o pretumbavanju povjereničkih mandata. Europarlamentarci su, naime, nezadovoljni i spremnošću Ollija Rehna za dužnost europskoga povjerenika za gospodarstvo, te Neelie Kroes za potpredsjednicu EK zaduženu za digitalnu agendu. Stoga će Europska unija najmanje do kraja veljače, imati samo tehničku "vladu", koja nema ovlasti predlagati nove zakone. 

OD PITANE DO BRYCHA
Sada je i u Dinamu jasno da je Bjeličino razmišljanje točno od starta: To je cirkus!
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • bili-tartuf:

    ma to dok Ameri nezvrcnu sa telefonom,...sve je \"kazaliste lutaka\"...

  • Ugo Kajvez:

    19.01.2010. u 18:09h bili-tartuf . U ovom slučaju nije baš to tak. Navodno veliko je sr...je u EU-u jer neke jake sile žele zaustaviti nova pridruženje EU-u upravo jer se EU dobro opekla zbog korupcije u bugarskoj i rumunjskoj .... ... prikaži još!.. ova želeva je trula do srži a ta korupcija se vodi do unutar bugarske vlade, a stanje u rumunjskoj sje slična. (dakle još uvijek državni aparati u BG i RO s truli) Baroso ju je podržavao i navodno njemu je sada frka zbog toga ... . Anyway, ... živi bili pa vidjeli .....