Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINA

Zelenski 12-satnom tiskovnom konferencijom postigao svjetski rekord

Konferencija Zelenskog
Foto: Youtube/Screenshot
1/3
10.10.2019.
u 22:57

Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Volodimir Zelenski, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija. Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila. Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu. Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

VIDEO Press konferencija Zelenskog trajala je 12 sati

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:03 11.10.2019.

Kad nemaš nikakvih drugih uspjeha, i ovo je nešto. Političar komedijaš bar zna pričati. Narod ukrajine je presretan. Burzovni indexi za 25% porasli, plaće premašile 1.000 eura.. Sve za mandata ovog precednika. Zemlju napustila četvrtina stanovnika. Glavni prihodi su im od prodaje opreme još iz sssra, i polj proizvodi. Pšenica, kukuruz. Zemlja koja je proizvodila rakete, satelite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije