Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

Zelena lista za supredsjednika izabrala Milana Lončara iz Siska

zeleni
Miroslav Ambruš-Kiš
12.06.2010.
u 16:08

Stranka je isključila supredsjednika Milu Sokolića nakon fijaska s neuspješnim i promašenim kandidiranjem Alke Vuice na predsjedničkim izborima.

U Zagrebu je održana izvanredna skupština stranke Zelena lista. Birao se supredsjedatelj stranke. Po uzoru na druge zelene stranke, ova je stranka statutom uredila da su joj na čelu dvoje, muškarac i žena. Stranka je bila isključila supredsjednika Milu Sokolića nakon fijaska s neuspješnim i promašenim kandidiranjem Alke Vuice na predsjedničkim izborima i problematičnoga popisa članova koje je doveo u stranku.

Sada se Zelena lista želi okrenuti kako sebi, tako i razmrvljenoj zelenoj sceni koja je djelatna i uspješna, ali se to ne dovoljno odražava na političkoj sceni, gdje se donose stvarne odluke. Prosvjed, naime, ne može biti jedino sredstvo djelovanja u ime građana koji su najskloniji jednoj "normalnoj Hrvatskoj", čulo se na skupštini.

Skupština je stoga među prvima formirala izborne stožere za buduće parlamentarne izbore te za vjerojatne prijevremene izbore za Skupštinu Grada Zagreba. Stranka se istodobno želi osnažiti privlačenjem novih članova i simpatizera među uglednim osobama sklonih zelenom i modernom pogledu na stvarnost, kako bi se osnažila politička ponuda u zelenom dijelu spektra političke scene jer, tvrdi se, za tu opciju postoji značajajno, ali danas demotivirano biračko tijelo.

Izbor za supredsjednika prošao je u polemici. Lovro Rumora iz Splita demonstrativno je povukao kandidaturu kao prosvjed dalmatinskih zelenih, a preostali su Zoran Oštrić iz Zagreba i Milan Lončar iz Siska. S omjerom glasova 19-27 za supredsjednika je izabran Milan Lončar.

 

Ključne riječi

Komentara 2

PG
praseca gripa
00:24 14.06.2010.

Tko s vragom tikve sadi,razbiju mu se oglavu!

DO
dobravila
02:39 17.06.2010.

Ovi zeleni su kao vreća puna rogova a svi su neke umišljene veličine . Kao soroševi plaćenici i globalisti normalno da im Hrvatica Alka nije bila podobna ( a i ona je tek kasnije shvatila sa kime ima posla ).tek kasnije shvatila sa kime ima posla ). Povezani su sa europskim zelenima koji su bili za embargo na uvoz oružja kada je Hrvatska doživjela srbočetničku agresiju . Ti zeleni su masovno demonstrirali diljem Europe protiv NATO napada na miloševićevu srbiju .Znači da su ih dirigirali i financirali razni ljubitelji genocida nad nesrbima Redovito ti zeleni , kada su u inozemstvu , kleveću našu Hrvatsku . Neki od njih rade na daljinski iz eskahaesdepe centrale , kao u Varšavskoj vašarskoj predstavi ... Bljak , bljak ....pravi rogovi .... Bože , sačuvaj nas tih zelenih .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije