Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO
Povratak na članak

Zelena lista: 'Tražimo hitnu zabranu kancerogene tvari u medu'

Zelena lista smatra da je ustavno pravo znati od kuda dolazi med, stoji u pismu.

Komentari 30

PR
predator57
10:25 03.11.2019.

Koštano brašno dovelo do kravljeg ludila,prekomjerni antibiotici u životinjama,stvara rezstentnost kod ljudi, fungicidi,pesticidi, baktericidi, direktno truju ljude, te raznorazni pojačivači okusa,emulgatori, aditivi, nema više kruha od kukuruhnog kruha, već kruh od bjelog brašna uz aditive, dobiva se kukuruzni,ili crni, ili raženi. Kemija ugrožava ljudski rod, farmaceutske tvrtke, kao i zdravstvo trljaju ruke, jer će na pacijentima ispitivati djelovanje.

VL
BO
Boryx
10:24 03.11.2019.

Tražite REFERENDUM o zabrani 5G mreže jer za 5-10 godina neće vam imat tko med proizvodit-PLANETARNO!

VL
SN
Snowman
10:40 03.11.2019.

Dakle ja sam bio malo po svijetu i jeo svuda med. Iz Floride, Kalifornije, Kanade, Juz.Afrike, Turske,Ceylon, Hawai i Malte. Najbolji bagremov je bio na Malti a svi drugi nemogu konkurirati sa hrvatskim medom. Slicno je i sa Orasima, Vasi su najbolji a o povrcu bolje da ne pisem. Kupujte svoje bar znadete sta jedete jer drugo je zagadeno ili umjetno.

VL
ST
steve
10:38 03.11.2019.

Ja kupujem med samo od domacih kemicara koji u svom labaratoriju imaju ne epruvete za analizu, vec direktno iz kosnice na vrcaljku bez upotrebe metalnih alata a za asistenta odnosno asistentice ima samo pcele koje vrse analizu i kontrolu kvalitetutu meda. Kada taj pcelar zavrsi posao one sretno odlete svojoj kucici. Vi zlato vrijedne pcelice zivite vi nama dugo i hranite i ljecite nas svojim lijekovima. Volim vas proizvod i redovito ga konzumiram i hvalim, i drugima preporucujem koji slabo znaju o njemu i njegovim vrijednostima odnosno o njegovim ljekovitim svojstvima.

VL
DU
Deleted user
11:17 03.11.2019.

Fora mi je kako neka stranka odredjuje cijenu proizvoda. Moj rodjak prodaje med ispod 50 kn. Znam da je med odlican, potpuno prirodan i ukusan. To je podsjeca na price kako je nase sve najbolje i kako zasluzuje bit skuplje nego u ostatku svijeta (maslinovo ulje npr)

VL
CR
creedence1954
11:52 03.11.2019.

Trgovacki, uvoznicki lobi vec 30 godina unistava svaku domacu proizvodnju, pa tako i meda, a drzavni organi, carine, inspekcije i sl. sute, ne vide, ne cuju, ne kontroliraju, prave se mutavi! Zasto? Odgovor je: KORUPCIJA. Takodjer, poznato je da riba smrdi od glave!

VL
MI
Milkica
10:44 03.11.2019.

Lijepa Naša, a ne Lijepa naša. Malo poštovanja (i znanja) kad spominjete Hrvatsku.

VL
DU
Deleted user
10:37 03.11.2019.

Ma što to briga ove zomboide...Nije ovom naraštaju ništa za dati...oglupilo otupilo, samo ih treba šopat kojekakvim napojom...nek se j...

VL
CH
chemica
11:55 03.11.2019.

Pa lijepo ti piše na tegli. Smjesa EU meda i "neEU" meda. Ako je deklaracija konkretnija, zna se tu naći i Ukrajina kao jedna od zemalja porijekla ( hehehehe). Pametni svakako ne kupuju nikakve smjese i "delance". Sirotinja se pak mora zadovoljiti s onim što je zapadne. Republika Hrvatska ima svu potrebnu tehnologiju i stručnjake koji bi mogli prekontrolirati svaku pošiljku meda koja je proizvedena u Hrvatskoj ili se u nju uveze, a ako slučajno nije tako, a dobro, što ćeš. Imamo Hrvatsku. Vladavina podobnih nauštrb sposobnih kojima samo preostaje da zbrišu odavde kako bi bili cijenjeni i živjeli kao ljudi.

VL
KO
komentarVL
11:14 03.11.2019.

Koje su to glupost koje nam već godinama serviraju proizvođači meda!! Med je jedan od najgorih proizvoda za ljudsko zdravlje,koji je izuzetno opasan za gušteraču te izaziva dijabetes..to uooće nije prehrambeni proizvod već bi se trebao koristiti u iznimno rijetkim slučajevima kod problema sa respiratornim sustavom u vrlo malim dozama i samo kao izuzetno pročišćen u obliku propolisa..Med nikada nije ni stavljen u piramidu zdrave prehrane a poznato je da izaziva velike probleme sa želudcem,razinom glukoze u krvi te da ima upalni efekt..slično kao i mlijeko te pšenica..Med poslje adolescencije uopće ne bi se trebao nikako konzumirati!

VL
JB
Jandref_Briselionovič_Plenjinj
11:08 03.11.2019.

Opet neki zelembači pametuju. Priroda je tu da se nemilice eksploatira i bude uništena. Da, uništenje je zadnji cilj.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.